16 december 2013

jagen, hoe zit dat?

Het is altijd fijn en leerzaam om post van Vogelbescherming Vlaanderen te ontvangen. Volgens mij, op juridisch vlak, de meest actieve natuurvereniging van ons land. Deze keer zat er naast het prima tijdschrift nog een extra boekje bij voor de leden: 'Jachtwild in het vizier' of de nieuwe jachtwetgeving uitgelegd voor leken. Prima gelay-out (dank u woordenlijst.org) en heel boeiend want ook al ben ik dieren- en natuurliefhebber in hart en nieren, wat er geschoten mag worden en wanneer de jagers precies hun moordende hobby mogen beoefenen, dat is voor mij niet zo heel erg duidelijk. Tot nu dus. Ik leg het naast mijn bed en elke avond lees ik een stukje. Ik ben tegen schieten maar als het dan toch gebeurt, moet het volgens de wet.


De lidkaart voor 2014 was er ook bij.


2 opmerkingen:

  1. Aha! Dan valt dat deze week wss ook bij mij in de bus.
    Altijd leerrijk leesvoer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken er ook niets van, Ludo. Ik heb het zo niet op mensen die om de schoonheid van de natuur te vieren zonodig loodballetjes door die natuur jagen

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.