gekke overwinteringsplek

lieveheersbeestje in een mispel

Oktober/november is de periode dat de lieveheersbeestjes een overwinteringsplek zoeken. Vaak is dat in schuren, paviljoentjes en huizen maar ook bomen worden wel eens uitgekozen. Hier kruipen ze in de schors, gaten en spleten. Eéntje heeft in onze tuin wel een heel gekke plek uitgekozen, namelijk onder een 'lip' van een mispel. Of dat een strak plan is, durf ik te betwijfelen. De mispel valt nog van de struik af, op de grond. Als het dan ijzelt of sneeuwt krijgt het beest de volle laag. Maar wie zijn wij om zijn keuzevrijheid te beknotten? Terwijl alle andere mispels intussen opgegeten zijn (door mezelf), laat ik de deze hangen. Op goed geluk.

Reacties

Anoniem zei…
't lijkt me inderdaad niet de beste plek om te gaan overwinteren... Ik vind ze hier ook soms op niet zo héél erg intelligente plaatsjes terug
Zem zei…
Hier kom ik ze wel in huis tegen, ook al niet superslim, vaak verdrogen ze daar...
Anoniem zei…
dat beestje zal niet de slimste thuis zijn ;-) !
hoe eet je eigenlijk mispels? gewoon zoals een appel? en smaakt dat een beetje? ik ben er niet zo bekend mee.
Brecht Verpoort zei…
Naar 't schijnt zijn stalkaarsen ideale overwinteringsplaatsen voor lieveheersbeestjes. Sinds ik dat weet laat ik ze dan ook spontaan opkomen en staan aan de rand van de moestuin.
Muggenbeet zei…
Afkluiven: het zachte gedeelte opeten en het harde gedeelte weggooien. Mijn nieuw boompje (zie foto) heeft veel vruchtvlees, wilde mispels zijn kleiner.