18 december 2013

eiken balustrade

balustrade gemaakt met 2 dikke takken van zomereik

De voorbije dagen heb ik me in de tuin wat beziggehouden met het opsleunen van enkele bomen. Hierbij werden met een handzaag, gemonteerd op een uitschuifbare lans, takken verwijderd met de bedoeling meer licht te creëren voor de ondergroei. Van het kleine takhout werd een halve meter dikke wal gemaakt naast de composthoop (foto onder). Van de tussenmaat werden knuppeltjes gezaagd waarmee ik een lage sierlijk gebogen muur gestapeld heb. De 2 dikste takken van een zomereik konden prima dienen om eindelijk een soort van balustrade in mekaar te prutsen tussen het terras en de poel. 

De dunste van de twee had de juiste afmeting om als leuning te fungeren, de andere werd in vieren gezaagd om ingegraven te worden. Met kepernagels en 'negermennekes' werd alles aan mekaar gehamerd. Puur natuur en dus krom en bemost maar stevig en behoorlijk duurzaam. In het voorjaar zal er van de zwarte zand niet veel meer te zien zijn want in de bodem zitten irissen en Persicaria amplexicaulis klaar om de balustrade aan te kleden. Deze nieuwe balustrade moet vooral vermijden dat de mensen, gezeten vlakbij de waterpartij, naar beneden tuimelen en zo de kikkers en libellenlarven verstoren.

de houtwal naast de composthoop met palen van een verwijderde schommel
(wal - composthoop - wal)


7 opmerkingen:

 1. en zo zie je maar, bij jou in de tuin gaat er niets verloren. met creativiteit kan je veel recycleren.
  groetjes en prettige feestdage!
  Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap staaltje recyclage dat bovendien ook nog 's fraai en heel natuurlijk oogt.
  Die houtwallen zijn de max, maar daar is mijn tuin helaas te klein voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. slim bedacht allemaal vooral van de balustrade slim slim slim :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die houtwallen zijn inderdaad geweldig mooi, de balustrade tof ontwerp dat goed overeenstemd met 't kastanjehekken aan de overkant

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hergebruik, zo zie ik het graag! Knap werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Commentaar van de huishoudraad:
  Goed gewerkt, Ludo!
  Geniet van je welverdiende vakantie!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waw, biodivers recycleren, we love it! Het ziet er dan nog mooi uit ook.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.