4 december 2013

FZ

Enkele L.P.'s uit mijn collectie

Zappafans herdenken het heengaan van Frank Zappa die vandaag, precies 20 jaar geleden, zijn strijd tegen kanker verloor. Hij was op dat moment amper 52 jaar. 
Veel artiesten en hun plaatjes zouden na 2 decennia al lang vergeten zijn maar Zappa's muziek is nog steeds springlevend. Dat heeft alles te maken met het feit dat hij een genre op zichzelf was en zijn nummers uitblinken in compositie, virtuositeit en songteksten. Met Zappa kon je ook al eens lachen. Bovenal was hij voor mij een uitmuntende gitarist. Sinds ik Rat Tomago, The Sheik Yerbouti Tango en de solo van Wild Love hoorde op mijn allereerste Zappaplaat (Sheik Yerbouti 1979, ik was toen 17 jaar) ben ik grote fan, bewonderaar en verzamelaar. 

Enkele interessante links:

En hieronder een blik achter de schermen:
The Making Of bovenstaande illustratie
(bloggen kost wat moeite)

je moest me bezig zien! :)


3 opmerkingen:

  1. Roxy and Elsewhere is de eerste die ik van hem kocht. Nog steeds draai ik die met plezier evenals al de andere die ik van FZ heb.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.