6 juni 2013

voor elkaar gemaakt


Een duo uit de tuin dat voor elkaar lijkt gemaakt:
Zeeuws knoopje (Astrantia major 'Star of Billion) met akelei (Aquilegia 'Nora Barlow')

Ook bijzonder mooi (toch volgens mij) is de akelei 'Nora Barlow' tussen een lichtpaarse akeleiruit (Thalictrum aquilegifolium)


De Akelei 'Nora Barlow' is al een heel oude akelei. In de zestiende eeuw zou ze al bestaan. De naamgeving is evenwel veel recenter want deze gevulde akelei werd vernoemd naar Nora Barlow, de kleindochter van Charles Darwin. Nora Barlow werd 104 jaar oud. 


Groepje 'Nora Barlow'-akeleien voor het gestapeld muurtje naast ons prieel4 opmerkingen:

 1. Dat is leuk: zojuist schrijf ik ook iets over de Nora Barlow. Alleen lijkt hij bij jou roder dan bij mij.
  Ik wist niet dat deze - zich hier ook bescheiden uitzaaiende - soort al zo oud was. En leuk te weten dat Nora Barlow de kleindochter van Charles Darwin was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dag Zem, zo tegelijk bloggen over 't zelfde komt wel vaker voor: de bloeiperiodes lopen in iedere tuin dan ook zowat gelijk. De Nora Barlow lijkt toch heel veel op de Zeeuwse knoopjes (zeker de wat rodere soorten) en men zou er ook meteen een juweeltje kunnen van laten maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Twee mooie combinaties inderdaad (alhoewel ik het niet zo heb op gevulde akeleien).
  Maar met de eerste combinatie maak je het wel een beetje makkelijk, want de vraag is wat er niet goed combineert met Astrantia. Toegegeven, 't is wel een heel mooie match.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.