24 april 2012

schot in de zaak

Half januari van dit jaar liet ik je op deze blog weten dat het binnenplein van de Norbertijnenabdij in Averbode een grondige facelift kreeg onder meer met de aanleg van een spiegelvijver. Begin 2012 zouden de werken klaar zijn. Zo snel is het niet gegaan maar de werken naderen ondertussen toch wel de voltooiing.  

De abdij van Averbode vanaf de toegangsweg vanuit Veerle-Laakdal

De imposante draaipoort werd volledig vernieuwd. Dat deze poort
bij het ronddraaien de 3 provincies aandoet, is evenwel een fabeltje.

Er werd al heel wat afgeboord, gekasseid en aangeplant. 
Er  is toch nog voor een aantal weken werk. 

De ondiepe spiegelvijver is klaar al weet ik niet of de betonnen
ondervloer nog gecoat of betegeld wordt. De hoop planken
vooraan is wel degelijk een zitmeubel, stijl 'De Merode'.

In het heel grote wandelnetwerk 'Averbode Bos en Heide' heeft de abdij van Averbode nummer 100 gekregen. Je zou kunnen zeggen dat alle wegen naar de abdij van Averbode leiden. Kom je in de buurt, ga dan zeker eens tot op het binnenplein. Het is mijn persoonlijke wens dat de paters de toegang voor het publiek niet beperken tot dit binnenplein. De lager gelegen delen van de ommuurde site zijn eveneens bijzonder mooi. Terwijl het binnenplein eerder sober en 'designed' overkomt, vind je in het niet toegankelijke deel meer een natuurlijke aanleg, inclusief een fraaie collectie bomen.


2 opmerkingen:

  1. wooooow, dat ziet er fraai uit! ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh, ik wist niet dat ze daar een vijver hadden gemaakt?! Het heeft wel iets! Moeten we dus nog eens naar toe gaan!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.