4 april 2012

in een creatieve bui op 't wc

95% van de mensen die thuis over de vloer komen, zullen het niet met me eens zijn. Dit is geen creatieve bui maar een aanval van waanzin en vernielzucht. Zo'n schoon steentjes kapot slijpen, dat doet een normaal mens niet. Het zij dan maar zo maar in mijn huis ben ik de baas (*) en daar doe ik wat ik wil. Wie het niet aanstaat, blijft maar buiten. (*) Als mijn vrouw me toestaat om de baas te zijn.

2 gaten geslepen uit de muurtegels - een smerig boeltje

De bedoeling van mijn werkzaamheden is dat ik drie muren van onze benedenste wc onder handen neem. De eentonigheid van de muurtegels -versta de uitmuntende saaiheid ervan- hangt me al jaren de keel uit en daar wil ik verandering in brengen. Bij mijn plan laat ik me inspireren door Hundertwasser en voor mijn handigheid hoop ik nog te kunnen teren op mijn 10 jaar bouwarbeid, ook al is dat ondertussen meer dan 15 jaar geleden.

achterste muur, opgepoetst (nog niet ingewassen)

Deze doe-het-zelf-klus zit al verscheidene jaren in de pijplijn maar de ene vakantie volgde de andere op zonder dat er schot in de zaak kwam. Tot vandaag. Met een diamantschijf werden deze morgen al 2 grote gaten geslepen. In de namiddag werden deze gaten dicht gepuzzeld met 5 kleuren muurtegels (Villeroy-Boch).  Alle stukjes werden manueel op maat gemaakt en als kleefstof werd tegelpasta gebruikt. Met de twee kleurvlekken ben ik toch zo'n 8 uur in de weer geweest.

muur van de lavabo, net gepuzzeld maar nog niet schoon gewreven

Morgen hoop ik de linkermuur betegeld te krijgen. Geen vlek deze keer maar een ganse muur. Als alles er tegen plakt, moeten de nieuwe tegels nog ingewassen worden. Hundertwasser gebruikt hoofdzakelijk witte tegels en wast ze in met zwarte cement, vermits ik vooral zwarte en donkerblauwe tegels gebruik, is het beter om ze in te wassen met witte cement. Bedoeling is dat de voegen geaccentueerd worden. In de gangbare betegeling is dat net niet de bedoeling.

Als de WC klaar is, dan rest me nog de hele doucheruimte (ja, af en toe wassen we ons). De muren moeten eerst op een of andere manier volledig waterdicht gemaakt worden, er moet een nieuwe douchedeur in, de muren moet opnieuw betegeld worden en het plafond snakt naar een nieuw laagje verf. De kinderen willen dat ik ook daar op zijn Hundertwassers werk. Als ik hun wens inwillig, ben ik toch weer enkele dagen zoet. Bij de kerk van Bärnbach heb ik een mooi stukje gezien. Als ik het zo doe, dan is het haalbaar. Het zit al in mijn kop, het moet er alleen nog uitkomen.


  3 opmerkingen:

  1. ZOT!

   Maar 'k vindt het eigenlijk wel geslaagd en eigenlijk moet ik ook een beetje aan Mondriaan denken.

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg leuk bedacht! Ben benieuwd naar de douche straks.
   Er zijn simpele buitendouches voor kampeerders ( een zak in de boom met een sproeiertje): kunnen jullie tijdens het creatieve proces tóch douchen...

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Gewaagd maar geslaagd. Ik ben benieuwd naar het afgewerkte (lees: gevoegde) geheel.

   BeantwoordenVerwijderen

  Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.