7 april 2012

spijkerhard aan de slappe kant

Wie wil klussen (of klossen) heeft uiteraard gerief nodig. Om ons kleinste kamertje een flinke kleurkuur te geven, trok ik daarom naar een nieuwe doe-het-zelf winkel in onze gemeente. Een schone winkel met een prima aanbod. Alles wat ik zocht, lag er in de rekken. Aan de kassa -als het ministerie van onderwijs gestort heeft, betaal ik alles- werd me een formulier overhandigd. Als ik dat invulde, kreeg ik een persoonlijke bonuskaart waarmee ik spijkerharde kortingbons kan verdienen.

Ik heb het even nagerekend: "telkens als u de kaap van 200 punten haalt, ontvangt u een kortingbon van 5 euro". Om aan de 200 punten te geraken moet je evenwel voor 400 euro gekocht hebben. Ik heb het quotiënt van 5 op 400 ook in Belgische Frank uitgeteld omdat ik zwaar aan mijn eigen begon te twijfelen maar ook hier kwam ik uit op een indrukwekkende korting van ... 1,25%. Anders gesteld: wie 80 appels geeft, krijgt er 1 terug. Da's toch een beetje huilen met de pet op. Troost u: wie het huismerk koopt, krijgt dubbele bonuspunten. Maar ook een korting van 2,5 % blijft aan de erg magere kant.

Zo zie je maar, iets wat als spijkerhard gepresenteerd wordt, kan in werkelijkheid nogal aan de slappe kant zijn. Of zie ik dat nu verkeerd?

3 opmerkingen:

  1. Ge ziet dat heel goed. De meeste van die kortingskaarten zijn (eens uitgerekend in procenten) om van te huilen. Maar ja, wie het kleine niet eert, ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De extra kortingsbonnen zijn soms wel de moeite van het uitprinten waard. Gisteren toch van '15% op ALLES' kunnen genieten, was toch een mooie korting.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Uw winkel, de nieuwe Hubo in Tessenderlo, is al erg goedkoop voor een produkten van een redelijke tot goeie kwaliteit die vaak al met korting worden verkocht. Dat extraatje van de bonuskaart is mager, maar het is er toch wel een extra bovenop de toch al lage prijzen. Gaat U maar een keer naar Gamma en zie hoeveel papier daar verspild wordt aan nutteloze kortingbonnen. Dan vind ik het systeem Hubo toch veel interessanter.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.