5 april 2012

9 uur mozaïeken op de WC

Na de 2 'vlekken' die gisteren op de WC in mekaar geflanst werden, ben ik in de voormiddag begonnen aan de linkermuur. De rechte bovenrand werd eerder al golvend afgeslepen. Het kwam er vandaag op aan om de grote witte muur vol te mozaïeken en dit in de geest van Hundertwasser. Na 9 uren snijden, passen, bijwerken met de trektang en in alle vrijheid experimenteren zit de karwei erop. Hieronder enkele foto's van het 'wordingsproces'.

de aanzet is gemaakt, het schuin stuk zit erin.

Alle tegels zijn van formaat 19 x 19 cm.. Om variatie in de puzzel te brengen, sneed ik met de tegelsnijder nog een aantal andere maten: grote en kleine vierkantjes, lange-smallen, driehoeken,... . Om goed te kunnen puzzelen sloeg ik met de hamer ook enkele tegels kapot. Met de scherven kun je echt toffe collages maken en openblijvende hoeken en kantjes opvullen.

blauw moet licht overheersen, lange doorlopende
 rechte lijnen zijn uit den boze. 

Belangrijk bij dit werk is dat je beschikt over een goede tegelsnijder (met een scherp mes). Ik kocht voor dit werk een nieuwe en daar had ik vandaag veel plezier van. Goed gerief is echt al het halve werk. De kunst is om zo weinig mogelijk afval te creëren. Het deel dat achterblijft bij de tegelsnijder kan je bijna altijd wel elders tegen de muur plakken. Een mooi effect bekom je door af een toe een stuk kapot te kloppen en het tegen de muur, met een voeg, terug bij elkaar te passen. Ook al gaat het hier in feite over een (extreem) wild verband, dit betekent niet dat het op één, twee drie klaar is. Voor de muur had ik, inclusief koffie en boterhammen eten, toch zo'n 9 uren nodig. Het is een klus om ook op je gemak uit te voeren.

het eindresultaat voor het inwassen en de vloer poetsen

De tegels werden met een natte spons proper gemaakt. Spatten werden verwijderd en de voegen werd waar nodig open gekrabd. Als ik er morgen zin in heb dan worden de muur en de twee 'vlekken' ingewassen en schoon geveegd. Daarmee zal dan een deel van het to-do-lijstje voor deze vakantie afgerond zijn. Volgende week een vijftal dagen lekker niksen en na de paasvakantie vliegen we terug in actie  in de douche. 

Het koude weer buiten kwam vandaag erg gelegen, de lokroep om in de tuin te liggen met zo'n weer was volledig afwezig. Maar kou heb ik vandaag zeker niet geleden.

5 opmerkingen:

 1. das keineig!
  Daar wil ik wel eens een ommetje voor maken om daar mijn blaas te ledigen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. da's nou eens een vrolijk toilet! is wel een hele karwij geweest maar met knap resultaat! kleinste kamertje mag hier gezien worden!!! ;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is geen Hundertwasser! Dat is een onvervalste Muggenbeet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. we zijn fier op u pappie!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.