insectenhotel Zelem

mooi samengesteld hotel aan de start van 
de wandelingen in de Vallei van de Zwarte Beek

Te mooi om onvermeld te blijven: bij de oude Pastorij te Zelem, waar de wandelingen door de Vallei van de Zwarte Beek beginnen, is in openlucht een kleinschalig natuureducatief pleintje ingericht. Hier vind je bovenstaand insectenhotel dat ik persoonlijk wel geslaagd vind. 

Wat mij zo bevalt aan deze constructie is het idee van de 9 vierkanten, die je vooraf in mekaar kan knutselen en vervolgens naar believen kunt toepassen. Rechtsboven vind je een vlindermodule en linksonder hebben de makers doorboorde minibakstenen gemetseld. Zeer sjiek en inspirerend. 

Dit hotel ga ik -de nieuwe missie- en visietekst van onze school indachtig- eens voorleggen aan onze leerlingen hout-bouw. Niet om het klakkeloos te kopiëren maar om ze warm te maken ook eens iets in deze richting uit te werken. Nestkasten timmeren lukt ze al aardig en naar mijn idee kan een insectenhotel voor onze houtmannen- en vrouwen geen probleem zijn.

Reacties

De vrienden van het Zoerselbos hebben vorig jaar ook een mooie gemaakt - maar je hebt gelijk - deze is echt geslaagd door dat 3x3 patroon.
Unknown zei…
waaaw, wat een idee! echt knap gevonden. :-)
Zem zei…
Die opbouw uit eenvoudige modules is heel leuk. Die insectenhotels spreken me altijd er aan, alleen al qua vormgeving. Dit is wel een hele deftige.
Menck zei…
Knap gedaan! Kleine bemerking: het dak is misschien wat te groot om van een esthetisch geslaagd geheel te spreken. Maar uiteindelijk gaat het 'm daar niet om, natuurlijk. ;-)
Muggenbeet zei…
@menck: zou het een groendak kunnen zijn? dat zou er wel bij passen.