23 maart 2012

boomklever op polaroid

Zonet ingeblikt. In de tuin van mijn vader staat een 40 jaar oude fijnspar. Hierin hangt een zelf getimmerd nestkastje. Voor het derde jaar op rij heeft een boomklever zich het kastje toegeëigend. De vliegopening wordt momenteel duchtig smaller gemetseld om de komende jonge vogeltjes maximaal te beschermen tegen indringers. Het is opvallend hoe kloek de boomklever is. Foto's nemen of vlakbij de boom vertoeven, het kan hem niet deren. Vorig jaar vloog hier een nest jonge boomklevers uit, dewelke nu zeer regelmatig in mijn tuin op jacht gaan naar insecten. Echt een aanwinst voor de tuin. Dat geldt zelfs voor zijn koddige roep alleen al. Uiteraard duimen we voor een nieuw succesvol broedjaar.


  6 opmerkingen:

  hoow zei

  Echt?
  waauw!

  Stefaan De Clerck zei

  Prachtig om dit in je tuin te hebben. Hopelijk dit jaar even veel broedsucces.

  chelone zei

  Boomklevertjes, een plezier om die bezig te zien. Nog een droom van mij om die hier te zien nesten.
  Een vraagje aan jou: hebben je echinacea's het overleefd? Je had er een tijdje geleden, na die strenge vorst, angstige bedenkingen over, ik vreesde daarom hetzelde.
  Hier zie ik al volop scheutjes en ik ben dus gerust. Bij jou ook?

  [muggenbeet] zei

  er zijn bij de echinacea hier en daar al beginnende scheuten te zien, maar hier is't nog iets te vroeg om euforisch te zijn. Nog even afwachten Chelone.

  Hilde zei

  waaaw, prachtig toch! ik duim met je mee! thumbs up!!! ;-))

  Menck zei

  Ik mocht er nog nooit eentje spotten in mijn tuin. Stiekem een beetje jaloers, dus.
  Kleurrijk kastje, by the way. ;-)