23 maart 2012

boomklever op polaroid

Zonet ingeblikt. In de tuin van mijn vader staat een 40 jaar oude fijnspar. Hierin hangt een zelf getimmerd nestkastje. Voor het derde jaar op rij heeft een boomklever zich het kastje toegeëigend. De vliegopening wordt momenteel duchtig smaller gemetseld om de komende jonge vogeltjes maximaal te beschermen tegen indringers. Het is opvallend hoe kloek de boomklever is. Foto's nemen of vlakbij de boom vertoeven, het kan hem niet deren. Vorig jaar vloog hier een nest jonge boomklevers uit, dewelke nu zeer regelmatig in mijn tuin op jacht gaan naar insecten. Echt een aanwinst voor de tuin. Dat geldt zelfs voor zijn koddige roep alleen al. Uiteraard duimen we voor een nieuw succesvol broedjaar.


  6 opmerkingen:

  1. Prachtig om dit in je tuin te hebben. Hopelijk dit jaar even veel broedsucces.

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Boomklevertjes, een plezier om die bezig te zien. Nog een droom van mij om die hier te zien nesten.
   Een vraagje aan jou: hebben je echinacea's het overleefd? Je had er een tijdje geleden, na die strenge vorst, angstige bedenkingen over, ik vreesde daarom hetzelde.
   Hier zie ik al volop scheutjes en ik ben dus gerust. Bij jou ook?

   BeantwoordenVerwijderen
  3. er zijn bij de echinacea hier en daar al beginnende scheuten te zien, maar hier is't nog iets te vroeg om euforisch te zijn. Nog even afwachten Chelone.

   BeantwoordenVerwijderen
  4. waaaw, prachtig toch! ik duim met je mee! thumbs up!!! ;-))

   BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik mocht er nog nooit eentje spotten in mijn tuin. Stiekem een beetje jaloers, dus.
   Kleurrijk kastje, by the way. ;-)

   BeantwoordenVerwijderen

  Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.