22 december 2007

industriesneeuw

winterzicht in de tuin

In Tessenderlo ligt er voor de tweede dag op rij sneeuw. Mooie silhouetten en fotogenieke landschappen, dat wel. Maar in feite is het niks meer dan een aanduiding dat er in de buurt fabrieken staan.

Industriesneeuw: "In heel bijzondere gevallen kan de mist in de buurt van industriegebieden tijdens lichte vorst uitsneeuwen. De mistdruppeltjes zetten zich af op de condensatiekernen van fabrieken, het geheel bevriest en komt als sneeuwvlokken naar beneden. In enkele gevallen komt er 1 tot 3 cm sneeuw naar beneden. Overigens onderscheidt industriesneeuw zich van echte sneeuw; een kristalstructuur in de vlokken is (zoals bij 'echte' sneeuw) niet te vinden." (Infobron)

1 opmerking:

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.