28 december 2019

lidmaatschappen

Regendruppels op pruikenboom

Het einde van het jaar is de periode dat hier de lidmaatschappen van een aantal verenigingen worden vernieuwd. Ja, naast een heleboel giften omdat we willen dat de begunstigde organisaties kunnen verder werken, zijn we ook lid van diverse verenigingen. Zo zijn we al lang lid van Vogelbescherming Vlaanderen onder meer omdat zij een belangrijke kritische stem verkondigen in het jachtdebat. Ook van VELT zijn we graag lid. Het is onder hun vleugels dat wij deelnemen aan het opentuinenweekend in juni. Natuurpunt en Groen horen er ook bij. Ik was ooit zelf groen gemeenteraadslid (1989 - 1994) en sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen is Dirk Camps de groen stem in Tessenderlo. Er beweegt terug wat en dat is hoopgevend.

Nieuw zijn mijn lidmaatschappen van Open Monumenten en Landschap v.z.w. al ben ik van deze laatste ooit al even lid geweest. Ook zij hebben een mooi tijdschrift en met de actie "Welkom Wolf" wijzen zij er terecht op dat de aarde er niet alleen is voor de mens maar dat alle schepsels recht hebben op levensgebied. De wolf hoort erbij en dat vind ik een mooie zienswijze. Als er één "predator" is die voortdurend over de schreef gaat én moet beheerst worden, dan zal dit zeker niet de wolf zijn. Meer (wilde) natuur is van levensbelang.

Met de familie zijn we ook coöperant van de Triodos Bank en Ecopower. Zij doen dit prima dus blijven we samen 'zaken' doen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.