vogels tellen

Dit roodborstje kwam zonet lange tijd poseren voor het keukenvenster.

Het komende weekend organiseert Natuurpunt opnieuw haar Vogeltelweekend. We tellen hier uiteraard terug mee. Onze voederplaatsen hangen allemaal vlakbij onze vensters dus kunnen we dat klusje klaren zonder te verkleumen. Verrassingen zullen er niet uit de bus vallen want de vogels worden hier dagelijks al patattenschillend gadegeslagen. Hét grote verschil met vorig jaar zal zijn  - met alle waarschijnlijkheid ook bij jou - dat de wintervogels, zoals de kepen en de sijzen, niet present zullen zijn. Eén keep is er weken geleden even komen zonnebloempitten eten maar daar is het dan ook bij gebleven. Niettemin zullen we onze tellingen doorgeven al was het maar om Natuurpunt mee te geven dat onze huismussenkolonie nog steeds standhoudt. De zwarte mezen zijn intussen ook kind aan huis. Dat is een mooie aanwinst.

zwarte mees


Reacties

Heel mooi die zwarte mezen, hier zit het ook vol huismussen en dan bedoel ik echt vol!!!!
Heidi zei…
hier zitten ook veel vogels, maar geen verrassingen. Geen kepen, groenlingen, zelfs geen zwarte mezen. Wel massaal veel turkse tortels. Vinken, koolmezen en pimpelmezen zijn er ook, en soms een roodborstje en een winterkoninkje. Eén ding is zeker: ik heb tegenwoordig een brilleke nodig om al die kleine bruine dingskes uit mekaar te houden ;)
Het zal hier ook aan de zwakke kant zijn - maar ja, de winter is ook maar aan de zwakke kant ...
Anoniem zei…
Hier zaten vorig week-end onwaarschijnlijk veel vogels. Alleen de standaardmodellen (vink, mees, ...) maar volgens mij nog een pak meer als vorig jaar(> 50 stuks). Volgende week ga ik die proberen te tellen
Menck zei…
Vooral mussen, mezen, merels en meeuwen maken in onze regio het mooie weer. We noemen ze de vier M's.
Een occasioneel roodborstje en enkele vinken vervolledigen het bestand.
Ik teken alvast present voor de telling.
Muggenbeet zei…
Menck, je ijsvogel blijft toch de max.
Menck zei…
Maar da's dan wel een gelukstreffer in plaats van dagelijkse kost. Na die foto's heb ik de ijsvogel helaas niet meer teruggezien.