11 februari 2009

pralines

We hadden het nog zo tegen de gedupeerden gezegd: wij geven niet af, we blijven achter de jas zoeken. Maar hoe vaak hoor je niet zo'n gratuite praat? Je zag het mens dan ook denken 'hier wimpelen ze me weer mooi af!' Maar als onze dienst zoiets zegt, dan menen we het ook.

En kijk. Donderdag gepikt en maandag konden we de bestolen leerling en zijn moeder de ontvreemde jas terug bezorgen. Alles nog intact behalve het etiket met de naam, dat werd eruit gerukt. Het heeft ons uren zoekwerk gekost maar uiteindelijk legden we alle puzzelstukjes samen en konden we, met de belangrijke hulp van het slachtoffer, het boefje bij zijn kraag pakken. Wij content en de bestolen leerling ook.

Meestal gaan de prestaties van onze dienst in alle stilte voorbij. Als er een schouderklopje komt dan is het omdat we 't zelf geven. Deze keer niet. De-mama-van vond dat we zo goed ons best hadden gedaan dat daar wel een doos pralines bijhoorde. En een kaartje. Plezant is dat. Pure waardering. Zelfs het jonge boefje was vol lof over ons speurwerk. "Mag ik niet naar een andere school?" vroeg hij beleefd. "Jongen toch, waarom vraagt ge dat?". "Op deze school wordt veel te veel opgelost... in andere scholen laten ze jongens als mij tenminste gerust".

Een jongen met nog veel plannen, da's duidelijk.

update: de pralines worden momenteel uitgedeeld aan leerlingen die een goede daad verrichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.