24 februari 2009

Limburgs bedreigd

Eén van mijn favoriete websites is die van het Belang van Limburg. Nogal wiedes want Tessenderlo ligt in Limburg... maar vergis u niet: in Tessenderlo praten we geen Limburgs maar écht Loewejs. Evenwel, wat voor het Limburgs geldt, gaat ook op voor het Loewejs. Mea culpa, want ten huize muggenbeet praten we altijd Algemeen Nederlands ook al ken ik het Loewejs nog heel goed (met dank aan mijn ouders, de KSA, het straatsjotten,....).

Wak eigelek wilde zegge is dak de nief website vant Belang wel schoewen vin. En die vanne gazet van antwerpe ok ma das logis want die wenne op dezelfde plak gemakt. Ze mahke veul gebrahwek van blaaf en wit en da toewent (tuint?) hiejel properkes. Faceboek is a bikke tzelfde en misschin hemme ze daar tidee gepikt. De iejeste site mee die kleure en letters diek zoewe zag was die van de bond beter leefmiljeu. Da wit en blaaf past goe biejen ent leest goe. Misschin dak oewet menne blog ok zoewe maak. Assik is tijd hem, gennekettis probere.

(de doffe a en e weet ik niet hoe te typen)

2 opmerkingen:

  1. is het die "iejeste" of die "este" ? Molse invloed misschien ? en volgens mij zijn het ook "kluijere" ipv kleure en "probeijere" ipv probere.
    Toch een verdienstelijke poging. 't is nie gema(kk)elek eh

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @mie: tis zeker nie gemakkelek. Uw verbeteringen kunnen best wel eens kloppen. Misschien klapte in loewej niet iedereen tzelfde.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.