gluren en snuiven

vandaag getrokken, één van mijn 4 rode toverhazelaars

Vier rode hamamelissen staan er in mijn tuin. Eén ervan (zie foto) kocht ik eens op een onbewaakt moment en daardoor is de precieze naam me ontgaan. De rode kleur is duidelijker fletser dan die van de Diane en de oranje schakering van de Jelena is niet aanwezig. Eigenlijk valt de bloemkleur wat tegen maar de herfstverkleuring van de bladeren is dan weer magnifiek.

Rood is mooi maar deze winter heb ik toch besloten om er minstens één gele bij te zetten -wellicht de 'pallida'- om een donker hoekje op te lichten. Als ik me haast kan ik er deze week nog een mooie gaan uitkiezen in een tuincentrum. Misschien dat ik dan ook bovenvermeld exemplaar tegen het lijf loop en voortaan correct kan determineren.

Het valt me vandaag op dat de bloemen van mijn toverhazelaars nog in verrassend goede staat zijn en dat de heerlijke geur nog weelderig wordt verspreid. Ik vind het een echte aanrader voor iedere tuin en als je deze struik gezelschap geeft van een kamperfoelie, wat enkelbloemige seringen en meiklokjes dan krijg je een bedwelmende natuurlijke tuin waar parfum niet tegenop kan.

Reacties

Anoniem zei…
Ik kan je alleen maar bijtreden...
Mijn 'Jelena' is nog steeds aan het bloeien, en geurt met dit zachte weer overheerlijk.
Verder hebben we nog drie rode (Rubin, Diane en Ruby glow) en twee gele (beide Westerstede), en ik wil er nog minstens één (een oranje, waarschijnlijk de Orange peel, die ook heel sterk geurt). Maar dat zal voor volgende winter zijn verwacht ik.
Anoniem zei…
zeer mooi