21 juni 2008

zo ver zijn we al

Jo helpt bij het planten van de herinneringsboom.

Zo ver zijn we al dat de tweede thuis, zoon Jo, ook al het basisonderwijs heeft volbracht. Net als Loes vorig jaar, werd dit gisteren in de Step op een gepaste manier gevierd. Alle afgestudeerden ontvingen er hun getuigschrift en als herinnering aan hun verblijf werd er door de jongens en meisjes van het zesde leerjaar een herinneringsboom geplant. Dit gebeurde met hulp van coördinator Lo.

Meester Tommy en Jo

Iedereen las een korte terugblik op zijn loopbaan voor en nadien werd deze tekst vastgebonden aan de stam van de catalpa. De steunpaal met de gefreesde voornamen was nog niet klaar maar dit was iets voor eerstdaags, verzekerde coördinator Lo. Turnmeester Tommy schopte de laatste restjes zand in het plantgat en stampte de aarde goed aan. Met het natte weer zal het aanslaan geen probleem zijn.

Jo met drie van zijn beste vrienden

Tijdens de receptie werd er lekkere pizza opgediend en ook de witte wijn van de wereldwinkel werd gesmaakt. De kinderen brachten als afsluiting nog een toneelstukje waarbij alle leerkrachten (en ouders) ludiek bedankt werden voor al hun inzet en toewijding. Volgende week zit het schooljaar er helemaal op en komt er voor Jo een einde aan zijn freinet-loopbaan. Hij zal dan samen met Loes naar Diest gaan, waar hij kennis zal maken met Latijn en ICT (ASO met extra optie sport). Het betekent ook een afscheid van zijn vrienden want zij gaan allemaal naar andere scholen. Maar contact zal er zeker blijven want met MSN is dat kinderspel tegenwoordig.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten

    Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.