8 juni 2008

dankjewel regen


Dankzij de overvloedige en regelmatig terugkerende regen ligt de tuin er thans erg groen en fris bij. De bloemenzee is een streling voor het oog en bezoekers kunnen niet geloven dat die weelderige aanplanting slechts één jaartje oud is. Toch is het zo.

Anderzijds ben ik wel opgelucht dat ik de geplande opentuin dit weekend niet heb laten doorgaan. Het zou lettelijk in het water gevallen hebben. Want bij zo'n opentuin hoort ook een terrasje en daarvoor is een zonnetje toch een surplus. De tuin is op sommige plekken ook zo wild dat je je onder de takken dient door te werken. Dat zou gegarandeerd natte broeken en blouses hebben opgeleverd.

Ik heb me een half jaartje geleden bij VELT ook aangemeld om deel te nemen aan de 1-2-3-ecotuin campagne. Weldra zal het bijhorend tuinbordje -"zonder is gezonder"- aan mijn brievenbus prijken.

Velt zoekt nog 1-2-3-ambassadeurs in elke straat, elke gemeente, elke vereniging... Kandidaten sturen een e-mail naar riet.janssens.

  4 opmerkingen:

  1. De grotere versie van je foto is nog indrukwekkender.

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat op de 1_2_3 ecotuin bordjes VELT groter staat dan de eigenlijke boodschap.
   Ik heb wel zin om reclame te maken voor een pesticide-vrije tuin, niet noodzakelijk voor alles waar VELT voor staat...

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Jij bent met recht trots op je tuin. Wat een parel!

   BeantwoordenVerwijderen
  4. Als je eens een opentuin doet, zou me dat zeker interesseren. En vooral die vijver dan.

   BeantwoordenVerwijderen

  Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.