2 juni 2008

heen en (snel) terug

Maandagavond, trainingsavond. Het traject Tessenderlo - Diest gaat normaal als een fluitje van een cent. Maar niet vandaag. Iets voor 7 reden we voorbij het vliegveld van Schaffen (opleidingscentrum van de para's) als het noodweer op volle toeren toesloeg. Eens op de baan Beringen - Diest waren de plassen op het wegdek al 10 centimeter diep. Luid gedonder en bliksemschichten die vlakbij leken in te slaan. En regen alsof er miljarden vrouwen tegelijkertijd over Diest aan het hurken waren. Waar de hagelbollen uitkwamen weet ik niet maar ze vielen wel op de wagen. En Diest lag nog een eindje verder en vooral nog enkele meters dieper, in het demerdal. Ik heb toen de wijze beslissing genomen om de wagen 180° te draaien en de training te laten voor wat het is. Het risico om tot in de stad te rijden wilde ik niet nemen. Af en toe moet het gezond verstand primeren. Hopelijk blijft de oranjestad vanavond overeind.

update: het Nieuwsblad over het onweer boven Diest.

  6 opmerkingen:

  1. Als al de rest die ook op die training moesten zijn hetzelfde meemaakten, was er misschien niemand om de oranjestad overeind te houden.

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Er waren vanavond blijkbaar meer heren vroeger thuis dan normaal...
   Manlief, die op maandag meestal pas rond half elf thuiskomt, kwam vanavond al om half negen binnen.
   Bliksem ingeslagen op zijn werk. Geen electriciteit, geen functionerende computers. Tja, dan zit er niets anders op dan de cursisten onverichterzake naar huis te sturen en zelf ook maar weer Kempenwaarts te rijden.

   Hier heeft het even flink gedrasht, maar we wonen zowat op het hoogste punt van Olmen, dus van veel overlast is hier geen sprake.

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Thuis ook alles in kannen en kruiken maar op de traditionele Looise probleemplekken alweer troubles.

   BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier van hetzelfde laken een pak: hevige stortbuien, donder en bliksem à volonté en een deels ondergelopen tuin (de vijvers waren overstroomd).
   Op dit moment is alles gelukkig weer redelijk genormaliseerd.

   BeantwoordenVerwijderen
  5. bij ons heeft het ook een vlaagske gedaan 8-o

   BeantwoordenVerwijderen
  6. Bij ons in de polders: bliksem ingeslagen om 19u op de elektriciteitsmast voor onze deur. Nog steeds geen elektriciteit. Gelukkig op het werk wel.

   BeantwoordenVerwijderen

  Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.