13 juni 2015

wat schaft de pot vandaag?


zilvervliesrijst met groene asperges en zoete patat

Iedereen  kan lekker koken en het is kinderlijk eenvoudig. Met wat bijzondere ingrediënten heb je in een wip ook een bijzondere schotel klaargemaakt. Behalve wat logisch nadenken hoef je niks te kunnen.

1) Kook vooraf een busseltje groene asperges in ruim water beetgaar nadat je ze in stukken hebt gesneden. Bij de achterste dikke stukken haal ik de witte kern eruit en gooi deze bij in de kastrol.
2) Kook een pakje zilvervliesrijst gaar in het asperge-kookvocht en doe er wat zout en een half blokje groentenbouillon bij. Reken op zo'n 20 à 25 kookminuten.
3) Stoof (in boter)  intussen 2 gewone ajuinen en 1 rode tesamen met 1 zoete patat (in kleine blokjes gesneden). Voeg er een beetje aspergekookvocht bij om het geheel smeuïg te krijgen. Op het laatste gooi ik er nog schijfjes van 1 ontpitte tomaat bij.
4) Bak in een pan in repen gesneden vegetarische schnitzels  lichtbruin.

Afwerking

Neem een grote pan, doe er wat boter en olijfolie in. Bedoeling is dat we alles nog enkele minuten laten sudderen. Schep de zilvervliesrijst in de pan. Vervolgens ook de zoete patat met uien, tomaat en de groene asperges. Tenslotte de goed gebakken repen 'schnitzel'. Werk af met bieslook en kruid met peper. 

Schep op een bord en leg er nog enkele blokjes brie bovenop.

Smakelijk.

1 opmerking:

SuperMasj zei

Kan niet slecht zijn, denk ik dan