nieuwe beesten voor mijn bestiarium


Zo af en toe plaats ik nieuwe beestjes die ik op mijn tuinwandelingen tegenkom op deze blog. Ik gooi er niet alles op maar als de foto wat naar mijn goesting is, kan hij beter op Muggenbeet verschijnen dan doelloos in een of andere digitale map verdwijnen. In deze foto is het niet alleen de steekvlieg met zijn kleine ogen die me aanspreekt maar evenzeer de verschillende schakeringen van grijs en groen van de plant die als landingsplaats werd uitgekozen. Ik denk dat het een prikneus is want er komen rode, anjerachtige bloemen aan.


Ook dit rozenkevertje verdient een plekje, 't is hier toch gratis :)
De regenbui heeft zijn sporen nagelaten op het kevertje. Veel actie zit er tijdens het fotograferen niet in. Ik denk dat het insect wat onderkoeld is van de vele regenbuien en koude winden. Het lijkt wel alsof hij het blad als paraplu gebruikt. Met zijn linkse voorste poot trekt hij het blad tegen zijn kop.

Ook is goed te zien dat hij zijn buik goed volgegeten heeft. De knaagsporen zijn overduidelijk. Net als de meikever eten rozenkevers van allerlei bomen en struiken. Hier is de maaltijd een blad van de Stachyurus chinense. Voor de inheemse kever moet het als een exotische maaltijd zijn. 


Reacties

Woelmuizenier zei…
Oef. 'k Had eerst al slechte gedachten. 'k Had nl. 'terrarium' in mijn kop.
Muggenbeet zei…
@woelmuizenier: ik volg je :)
Menck zei…
Foto 1 is het blad van de Lychnis. Planten en dieren zijn eens te meer fraai in beeld gebracht, maar dat wordt hier onderhand je handelsmerk. ;-)
Muggenbeet zei…
ok, de Lychnis coronaria (prikneus) dan. merci voor positieve commentaar Menck.
silvia zei…
hij verdient inderdaad een plekje ... wat een prachtig kleurenpallet !
Muggenbeet zei…
Dan is het inderdaad opletten geblazen. Zorg er zeker voor dat je die planten niet in het leefmilieu laat terechtkomen. Best laat je ze gewoon in de winkel liggen als je niet zeker bent.