2 mei 2014

de goesting van die van ons


We moeten het zeggen zoals het is: sinds mijn loopbaanonderbreking worden bijna alle kosten gedragen door mijn wederhelft. In september verandert dat als ik 's morgens weer met mijn boekentas en boterhammen richting Mol vertrek. Dankzij die van ons haar inkomen ben ik in de mogelijkheid om mijn verslaving aan bomen en struiken te financieren. Dat leverde de voorbije 2 jaren heel wat aanwinsten toverhazelaars en magnolia's op. Zelf heeft ze - dochter van een bijzondere-coniferen-liefhebber  - ook haar lievelingsplant: de bloemkornoeljes of Cornus kousa en Cornus florida. De kousa's doen het hier heel goed, de florida's heel wat minder.We hebben intussen al heel wat variëteiten in huis waaronder de 'China Girl' en de 'Dwarf Pink' (bovenste foto) en volgende week komt er waarschijnlijk nog eentje bij want dan gaat mijn vrouw er een nieuwe uitkiezen. Het is niet uitgesloten dat het de variëteit die haar naam draagt zal worden. Al weet ik wel dat ze ook zal wegsmelten als ze een C.k. 'Satomi' in volle bloei zal kunnen aanschouwen. Ik vind het zelf ook prachtige planten. Na de bloemen komen immers nog de framboosachtige rode vruchten en de mooie herfstverkleuringen. Behalve het af en toe wegknippen van een afgestorven tak, hoef je er niks aan te doen.

Cornus kousa chinensis voor blauwe regen


5 opmerkingen:

 1. Wat een bijzondere plant! De bloemkornoelje kende ik nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hier Cornus kousa 'Blue shadows' aangeplant. Ik weet niet of je naar Le Try gaat, ze hebben er een grote verzameling volwassen struiken in de toontuin staan, zo kan je goed uitkiezen welke je de mooiste vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We gaan inderdaad terug naar Le Try. Bij de aankoop van de toverhazelaars hebben we afgesproken om later terug te komen om de bloemkornoeljes in bloei te kunnen bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi. Zelf hebben we alleen de Cornus mas staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In de biodiverse tuin de inheemse Rode kornoelje en Gele kornoelje. Maar aan die prachtige Cornus Kousa konden we niet weerstaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.