19 augustus 2012

karwijselie in bloei

Veel schoon foto's vallen momenteel niet te nemen in mijn tuin. De hitte en de droogte hebben akelig toegeslagen. Heel wat struiken en bomen hebben zowat de helft van hun bladeren afgestoten. Anderen bladeren verpulveren wanneer je er in knijpt. De vaste planten zien er uit alsof er een kudde buffels overheen gelopen heeft. De kleuren bruin, geel en ros zijn depressiefmakend-prominent aanwezig. Herfsttaferelen bij tropische temperaturen.

In de schaduw vind ik toch een mooie compositie. 2 nieuwe plantjes, die daarom extra in de watten worden gelegd, staan gelijkertijd in bloei en het globale plaatje mag wel gezien worden. Het zijn de karwijselie en de pimpernel 'Pink Elephant' van kwekerij Bruckeveld uit Merchtem.

Omdat de zon heel hevig licht werpt, heb ik deze foto genomen met belichtingscompensatie (-1). Geen nabewerking.


de karwijselie in bloei met pimpernel op de voorgrond


7 opmerkingen:

  1. Ludo, ruil jij wat zaadjes Karwijselie tegen wat zaadjes Grote bevernel?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goh, ik ontdekte dit plantje (karwijselie) enkele dagen geleden in onze tuin. Nu moet ik niet meer opzoeken wat het is..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik zal de zaadjes verzamelen als ze rijp zijn. Goed?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Interessant plantje, dat van vocht houdt. Bijzonder dat het de droogte en de warmte overleeft. Mooi, de combinatie met die pimpernelknotsjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed Ludo! Ik doe hetzelfde :-)
    Ja - die combinatie met de Grote pimpernel is prachtig. Ik wacht hier al jaren tot die in mijn hof eens wilt bloeien ... Te droog wellicht.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Is de Karwijselie al rijp, vroeg hij hoopvol ... :-)
    De grote bevernel zaadjes zitten al in een enveloppe!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. helaas, er is geen zaad in gekomen. Alle bloempjes zijn verslenst. Jammer, maar het is zo. Spijtig dat ik jou dat zaad niet kan geven.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.