19 augustus 2012

karwijselie in bloei

Veel schoon foto's vallen momenteel niet te nemen in mijn tuin. De hitte en de droogte hebben akelig toegeslagen. Heel wat struiken en bomen hebben zowat de helft van hun bladeren afgestoten. Anderen bladeren verpulveren wanneer je er in knijpt. De vaste planten zien er uit alsof er een kudde buffels overheen gelopen heeft. De kleuren bruin, geel en ros zijn depressiefmakend-prominent aanwezig. Herfsttaferelen bij tropische temperaturen.

In de schaduw vind ik toch een mooie compositie. 2 nieuwe plantjes, die daarom extra in de watten worden gelegd, staan gelijkertijd in bloei en het globale plaatje mag wel gezien worden. Het zijn de karwijselie en de pimpernel 'Pink Elephant' van kwekerij Bruckeveld uit Merchtem.

Omdat de zon heel hevig licht werpt, heb ik deze foto genomen met belichtingscompensatie (-1). Geen nabewerking.


de karwijselie in bloei met pimpernel op de voorgrond


7 opmerkingen:

de biodiverse tuinier zei

Ludo, ruil jij wat zaadjes Karwijselie tegen wat zaadjes Grote bevernel?

madame boerenerf zei

Goh, ik ontdekte dit plantje (karwijselie) enkele dagen geleden in onze tuin. Nu moet ik niet meer opzoeken wat het is..

Ludo RUTTEN zei

ik zal de zaadjes verzamelen als ze rijp zijn. Goed?

Zem zei

Interessant plantje, dat van vocht houdt. Bijzonder dat het de droogte en de warmte overleeft. Mooi, de combinatie met die pimpernelknotsjes.

de biodiverse tuinier zei

Goed Ludo! Ik doe hetzelfde :-)
Ja - die combinatie met de Grote pimpernel is prachtig. Ik wacht hier al jaren tot die in mijn hof eens wilt bloeien ... Te droog wellicht.

de biodiverse tuinier zei

Is de Karwijselie al rijp, vroeg hij hoopvol ... :-)
De grote bevernel zaadjes zitten al in een enveloppe!

Ludo RUTTEN zei

helaas, er is geen zaad in gekomen. Alle bloempjes zijn verslenst. Jammer, maar het is zo. Spijtig dat ik jou dat zaad niet kan geven.