1 juni 2012

snoepjes

11 stuks geribbelde en wat plakkerige "drop"

Naaktslakken zijn gek van stinkertjes (Tagetes). Alhoewel onze oranje en oranje-gevlekte stinkertjes in een hoge, vrij gladde schaal staan, blijken ze sinds een vijftal dagen toch ontdekt te zijn door een groep rode en bruine slakken.  Veel schiet er vandaag niet van over, zowel de bloemen als de blaadjes zijn  grotendeels weg gevreten, tevens zijn ze beklad door een wit kleverig slijm.

De vraat gebeurt gegarandeerd 's nachts of tijdens regenweer want de naaktslakken hebben bang van zonlicht. Tijdens de dag kruipen ze weg in een holletje, onder bladeren of stenen. In dit geval hadden ze wel echt weinig moeite gedaan om zich te verstoppen. Ze zaten gewoon onder de stenen schaal. Kwestie van niet teveel afstand te moeten afleggen zeker, de luieriken! 

De vangst was dan ook poepsimpel. Voor de foto heb ik ze op een smakelijk hoopje gegooid, vandaar dat ze daar stuk voor stuk ineen gekrompen liggen. Want vergis je niet, op jacht of onaangeroerd zijn ze zeker drie tot viermaal zo groot. Er zijn heel wat beesten, zelfs andere slakken, die dit slijmerig boeltje best lekker vinden. Zelf beperk ik me tot een gedwongen repatriëring, richting bos of weide. En dan hebben ze niet te klagen vind ik.

8 opmerkingen:

 1. Gedwongen repatriëring? Ik denk dat zij het eerder als een verbanning zien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is zeer barmhartig! Eigenlijk zijn het best mooie beestjes met die ogen op steeltjes, maar die hebben ze op de foto van de schrik verstopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is het heel erg lelijk van me, dat ik stillekes content ben dat onze tuin niet de enige is waar deze beestjes komen feesten?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @annetanne: ze hebben al heel wat afgevreten, maar zo erg vind ik het niet behalve mijn nieuw assortiment echinacea's. Da's zonde. Die zonnehoeden dat wordt niks in mijn tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gisteren in de Dille & Kamille eindelijk eens slakkenvallen gekocht - van het soort dat werkt op de ouderwetse manier met bier. Benieuwd of dat resultaat zal geven. Persoonlijk vind ik wat slakken in de tuin niet erg maar moeder de vrouw haat dat en heeft al jaren de gewoonte om allerlei chemische troep te strooien. Daarom hoop ik dat die slakkenvallen hun nut hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik laat dit schaaltje drop met graagte aan me voorbijgaan, dank u.
  De regen is terug in het land; een verstevigde slakkeninvasie staat dus ongetwijfeld op til!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. drop ze maar ver genoeg, dat ze niet op een nachtje terug op je erf staan (euh, liggen).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gedwongen repatriëring, da's heel vriendelijk. ik geef ze eigenlijk altijd aan de kippen :-(

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.