27 mei 2012

lenige dame

koppeltje vuurjuffers in actie7 opmerkingen:

 1. Prachtig die tandems! Hier ook veel azuurwaterjuffers in tandem. Die zitten te zelden stil om fotografisch te kunnen betrappen. Die rode zijn wat bedaarder..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb vandaag twee azuurwaterjuffers in copula kunnen betrappen... Vuurjuffers zie ik maar zelden... maar hopelijk worden dat er binnenkort meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vandaag had ik supergeluk maar helaas geen foto's: een viervlek en een vrouwtje van de weidebeekjuffer. Tegen ik mijn kodak gehaald had was deze laatste natuurlijk weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die heb ik hier nog geen van beide gezien... Vandaag volop platbuiken, en zoonlief heeft waarschijnlijk een mannetjes bosbeekjuffer gespot ('Het zag er uit als die bosbeekjuffer van gisteren, maar met zwartblauwe in plaats van bruine vleugels' lijkt mij redelijk accuraat als beschrijving).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De twee lichamen een quasi perfect hartje vormend; het liefdesspel ten top.
  Te onzent zie je zelden een vuurjuffer. Waterjuffers, daarentegen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vuurjuffers zijn ieder jaar de eerste om te verschijnen. Pas daarna komen de Azuurjuffers en de Keizerslibellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. in die volgorde zie ik ze hier ook verschijnen: eerst de rode, dan de blauwe en dan de libellen.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.