30 mei 2012

Jeff BuckleyGisteren, 29 mei, was het exact 15 jaar geleden dat Jeff Buckley verdronk. Jeff Buckley werd amper 30 jaar oud en stond op het punt een nieuw album op te nemen. Ik heb zijn muziek veel te laat ontdekt maar geniet er ondertussen met volle teugen van. Prachtige stem en goed gitaarwerk. 'Grace', zijn bekendste uit 1994, zou eigenlijk in geen enkele muziekverzameling mogen ontbreken. Maar ja, tegenwoordig wordt er 'gestreamd' zeker?
6 opmerkingen:

 1. we zijn een groot talent kwijt blijkbaar. ik ken zijn liedjes niet zo, maar hij heeft inderdaad een prachtige stem! ik hou van zijn timbre, zijn hoge tonen en bijwijlen beetje overslaande stemgeluid. zal eens wat meer van hem beluisteren bij gelegenheid! groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In mijn collectie zit hij; digitaal ondertussen ja, maar dat maakt geen verschil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grace heb ik gekocht op iTunes en toen bleek dat mijn pa de cd al had omdat hij in de Humo de retentie van die cd had gelezen toen die uit gekomen was. Eigenlijk had hij die tweede cd af maar hij wou die volledig overdoen omdat hij niet tevreden was van het resultaat. Wat hij al had opgenomen kan je trouwens oa vinden op iTunes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bedankt Stef voor deze informatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was een periode echt verliefd op Jeff Buckley, jongens jongens ik draaide niks anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Tess: dat hoor ik wel meer bij het vrouwelijk volk :)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.