2 november 2011

en mijn stem gaat naar...


Vogelbescherming Vlaanderen selecteerde ook dit jaar 12 nieuwe kandidaten voor het kroontje van de Vogel van het jaar 2012. Iedereen kan zijn stem uitbrengen en dit tot 1 december 2011. Mijn keuze viel deze keer op ... de putter oftewel de distelvink (middenste rij, uiterst links). Waarom? Wel, omdat ik al jaren uitkijk naar de komst van de putter in onze tuin. Al heel wat vinkachtigen weten ons geleeg te vinden: de gewone vink, de groenling, het sijsje en sinds vorig jaar ook de keep. Maar de distelvink, met de mooie rode kop en de gele band in de vleugels, zou pas echt een mooie bekroning zijn voor de vogelvriendelijke inrichting van onze tuin. De kaardenbollen, hier en daar een speerdistel, de klitten en paardenbloemen staan uitnodigend klaar om hem te verwelkomen maar voorlopig geen putter te zien. Jammer.

4 opmerkingen:

goossens peggy zei

Awel, Ludo, ik doe mee !
Hier t zelfde verhaal vinken, groenlingen en sijsjes in overvloed. En me niet verkeerd verstaan, ben heel blij want zijn hele mooie vogeltjes die vooral heel erg gesteld zijn op de hondroos die net voor het raam van de keuken staat, dus de ideale plek om ze te kn observeren.Eens iets anders dan een tv in de keuken , hé, gewoon een live vogeldocumetaire tijdens het ontbijt ;-) Maar tussen al dat gewriemel geen putter. Ooit ... hopelijk :-)

[muggenbeet] zei

dat doet me plezier Peggy.

Stef Flater zei

Ik heb gestemd voor de mus. Vroeger zag je die overal maar de laatste jaren lijkt de mus haast uitgestorven. Hier toch.

[muggenbeet] zei

@stef: het is de heggenmus die geselecteerd werd, in feite geen familie van de huismus of de ringmus maar niettemin een fijne gast in de tuin, fluit heel mooi.