26 november 2011

1 zevende

Met dit berichtje begon ik 7 jaar geleden (+ 2 dagen) te bloggen als Muggenbeet. Dit roept toch wel existentiële vragen op. Een zevende van je leven al aan 't bloggen? Hoeveel uren/dagen/weken schrijven, linken en foto's bewerken betekent dat? Een kosten-batenanalyse? Ik durf er niet aan te beginnen. Een rationeel mens lacht zich een breuk met deze bezigheid. Bloggen blijft voor een stuk communiceren met een ingebeeld publiek. Ook de magie van de eerste momenten -waw, ik sta op 't internet- is volledig weg. Iedereen staat er tegenwoordig op. Met Twitter kan je zelfs volgen hoe laat men opstaat, wat er ontbeten wordt, waar er inkopen worden gedaan, hoezeer men zich bezat en of er al dan niet gekotst wordt.

Waarom doe je 't dan? Wat bezielt bloggers? De 100.000 pageviews op een jaar? ... da's zo ongeveer 1/10 van de kijkers van 1 nieuwsuitzending. Voor de vrienden die het oplevert? Voor het gemeenschapsgevoel? Voor de reacties? Omdat er later sporen van je blijven bestaan? Of omdat je de mensen denkt te kunnen opvoeden? Of omdat je bijzondere talenten nooit door iemand werden opgemerkt?

Bloggers zijn heel boeiende mensen voor psychoanalytici. Ook om er stukjes tekst en foto's te stelen, zijn ze best interessant. Maar voor de rest zijn bloggers in wezen naar aandacht hunkerende losers, met Muggenbeet als King of the Superfluity.  Geen superfluit, dat is iets anders.

Zoals het zwakzinnigen past, doe ik toch maar door. Gewoon omdat het een fijne hobby is. Precies op mijn lijf geschreven. Ik zit droog als het regent en ik zweet er niet van.


(En hoelang blog jij al?)

9 opmerkingen:

zapnimf zei

Waar jij niet over spreekt is dat het ook kan dat men veel meer tijd steekt in blogs lezen dan in zelf schrijven. Dat is bij mij het geval.

Hup hup muggenbeet! Op naar de volgende zoveel.

onderdeappelboom zei

De ene zwakzinnige zegt proficiat aan de andere. Vooral gewoon door doen!
En haha, de woordverificatie is zowaar: sickedly!

[muggenbeet] zei

sickedly, hahaha google begint me zowaar te kennen.

[muggenbeet] zei

dankjewel zapnimf

Menck zei

Proficiat, Muggenbeet!
Zelf blog ik al vele jaren met, eh, tussenpozen, haha.
En waar ik het voor doe: omdat ik stomweg graag schrijf en die schrijfsels wil delen met mijn lezersschare (bestaande uit twee man en een paardenkop, doch dit geheel terzijde).
Hunkeren naar aandacht? Ik maak me allang geen illusies meer.

[muggenbeet] zei

@menck: je hebt een vlotte en geestige pen. Je bescheidenheid daarenboven siert je. Je verdient een pak meer lezers. Qua schrijfstijl en thematiek denk ik dat onze blogs heel wat gemeen hebben ;)

tijdtussendoor zei

Een dikke proficiat van hieruit, Muggenbeet! Ik kom hier graag en vind ook wel wat gelijkenissen in ons dagelijks leven, afgaande op wat ik hier lees. Mijn dagelijkse schrijven is serieus achteruitgegaan de laatste tijd. Maar na het lezen, heb ik vaak geen fut meer om te schrijven. Al is dat eigenlijk de reden waarom ik ben beginnen bloggen, het feit dat ik graag schrijf en daarmee ook reacties wil uitlokken en mensen die mij lezen aantrekken. Ik wens je nog veel blogjaren!

natuurlijk-rijk zei

Al 7 jaar, proficiat! Fijn dat je gewoon doordoet! En laat de rest maar denken wat ze willen zolang je het zelf maar leuk vind!

Alcyon zei

En, waren het de zeven vette jaren, of de zeven magere? ;-)
Proficiat, alleszins.