26 juni 2011

het ding

slechts een 3 mm groot, 6 poten en een paar antennes
(een groter formaat krijg je als je op de foto klikt)

Het ding dat ik deze middag in de tuin ontdekte is slechts minuscuul klein. Een 3 mm groot schat ik. Maar duidelijk een insect want 6 poten. Weinig opvallend gekleurd, wat zwart met geel en een paar antennes. Geen enkel insectenboek of natuurgids waarin ik het ding in teruggevonden heb. Moest het beestje niet op een knalgele teunisbloem hebben gezeten, zou het wellicht ook nooit door mij ontdekt geweest zijn. Mijn verdieping in de insectenwereld is nog niet zover gevorderd -in tegenstelling tot het doorgronden van de wereld der vrouw dat ik reeds jaren geleden afgerond heb- dat ik in staat ben om het ding haarfijn te benoemen. Maar... ik denk dat het een nimf is van een of andere wants. Wantsen leggen eitjes maar uit het eitje komt geen kleine afgewerkte wants maar een nimf. Pas na een aantal vervellingen verandert de nimf in een geslachtsrijpe wants. Het is maar een gok en als 't iemand beter weet... graag.

Neen, het is zeker geen teek. Een teek heeft 8 poten en een zuigsnuit. Ook vrouwen hebben geen zuigsnuit. Al kunnen ze wel het bloed onder iemands nagels vandaan halen. Dat laatste is van horen zeggen.


2 opmerkingen:

  1. misschien een nimf van de Rhaphigaster nebulosa?

    http://pediaview.com/openpedia/Rhaphigaster_nebulosa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @silvia: oei dat klinkt als een gevaarlijke soort dinosaurus :) gelukkig ook maar een wants.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.