26 juni 2011

vers uit het ei

De vier winterkoning-eitjes zijn uitgebroed. Wanneer de jongskes precies uit de eierschaal gekropen zijn, weet ik niet. Maar toen ik deze morgen even poolshoogte ging nemen tussen de plantenpotjes trof ik het viertal nog in heel jonge toestand aan: erg klein, oogjes nog volledig toe en vol donshaartjes. Het ouderpaar zal de komende dagen werk genoeg hebben om het viertal groot te brengen. Als de zon deze dagen terug volop gaat schijnen zal het vinden van insecten geen probleem zijn. Hopelijk vindt ook onze kat dit nestje niet en hebben we heel binnenkort een viertal lawaaimakers extra in onze tuin.

blind en vol donshaartjes
(in de donkerte genomen met flits)


5 opmerkingen:

Johan zei

Hier gaan we deze week letterlijk de kat de bel aanbinden.
De 2 pleegpoezen hebben naar mijn zin een jachtinstinct dat net wat te goed ontwikkeld is.
Terwijl ik dit schrijf merk ik dat ze net weer een vogel gevangen hebben. Hmm ... 't is maar dat ik hier in de minderheid ben, anders ... :(

Stef Flater zei

Fantastisch wat er daar allemaal te beleven valt bij jouw thuis en leuk dat we dit kunnen volgen via je blog. Het zijn wel niet alleen katten die een gevaar zijn. Er zijn nog andere (natuurlijke) vijanden maar het nest zal daar wel redelijk veilig zijn.

Silvia zei

Schitterend! Hopelijk gaat alles goed. Verleden week hebben we een gestrandde jonge ekster naar het vogelopvangcentrum gebracht. Ze had het nest te vroeg verlaten en kon nog niet vliegen, zelfs amper op haar pootjes blijven staan.

An en Toon zei

Laat ons weten hoe het verdergaat met de 'jongskes'.

[muggenbeet] zei

|an en toon: dat gaan we doen in de mate van het mogelijke :)