hangoordwergkonijntjes

Er wordt hier al een hele tijd rond mijn kop 'gezaagd' voor konijnen. Weken geleden al werd er een vrij groot hok gekocht in de Colruyt. Eén met 2 verdiepingen, verbonden met een trapje. Het stro werd al netjes verdeeld over het bovenste slaapverdiep. Ik had gezegd dat de konijnen er pas konden komen na de opentuindagen. Er moest nog een goed plekje gezocht worden en dat vond ik niet meteen. Niet te veel dingen tegelijk, is voor een man als mij nogal belangrijk.

Vandaag werd ik in snelheid genomen -3 dagen na het opentuinenweekend is nu eenmaal erna- en werden er in Lummen 2 hangoordwergkonijnen (of is't dwerghangoorkonijnen?) gekocht. De peter van Sara schonk zijn petekind er één, Heleen zorgde op onze kosten voor wollig gezelschap. Loes wilt er nog een derde bijkopen, zij aait voorlopig ook nog graag een konijn.

Sara en Heleen met hun voedsters.

In allerijl werd er een geschikte locatie in de tuin gezocht en gevonden naast de waterpomp, dicht bij het terras. Morgen zorg ik nog voor wat betonnen boordplaten en klinkers die het luxekot waterpas moeten krijgen. De afspraak is dat de dochters voor de verzorging zorgen: eten en drinken maar ook het huisje uitmesten hoort erbij. Ik denk wel dat ze het een aantal dagen gaan volhouden.

Reacties

Sprokkelvrouw zei…
ons konijnen hok staat niet helemaal waterpas, om reden dat de urine dan beter wegloopt.
de konijntjes weten het, ze plassen altijd op het laagste plekje.
konijnen moeten veel drinken, wij houden de waterbak altijd gevuld.
succes met dat mooie spul.
Kathleen zei…
Wat een snoezelige dingeskes ...
Zet ze onder de pruimenboom :-))