21 juli 2009

verken zelf de maan

Op 21 juli 1969, vandaag precies 40 jaar geleden, zette Neil Armstrong (om 02:56:15 UTC) als eerste mens voet op de maan met de legendarische woorden 'It's one small step for (a) man, one giant leap for mankind.. ' Vijftien minuten later volgde Edwin Aldrin terwijl Michael Collins aan boord bleef.

40 jaar na deze maanlanding van Apollo 11 kan je via Google Earth 5.0 nu zelf de maan gaan verkennen. De exploratiemogelijkheden zijn zeer divers, de foto's hebben een opvallend hoge resolutie en een aantal videobeelden werden nooit eerder vertoond. Het introductiefilmpje belooft niks dan goeds.

Goed om weten: wie onze astronaut Frank De Winne aan de slag wil zien als loodgieter (wie gooit er nu ook nog maandverband in het toilet???) komt hier niet aan zijn trekken. Burggraaf Frank was bij de eerste maanlanding 8 jaar. :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.