28 juli 2009

Dit is ook een kerk

het kerkje van Meldert, Lummen

Van de basiliek van Koekelberg naar de Sint-Willibrorduskerk van Meldert is maar een kleine stap. De ontmoetingsruimte van de Meldertse gelovigen is dan ook een bijzonder geval. Sinds 1971 is het erkend als beschermd monument, maar ondanks deze "bescherming" en ondanks de almachtigheid van God stortte op 7 juli 2006 een deel van het schip en de hele kerkentoren in.

Meer dan drie jaar later ging ik er gisteren eens poolshoogte nemen. Ik was benieuwd naar de vordering der werken. Maar het viel wat tegen. De brokstukken zijn opgeruimd en er is een omheining geplaatst maar voor de rest is er weinig veranderd. Op een kleurrijke vlinderstruik op de achtergevel na. Geheel naar de traditie der ambtelijke traagheid is er sprake van 2010 als start van de heropbouw, "ten vroegste" wel te verstaan.

1 opmerking:

  1. als Onzelieveneer dat in zijn alwetendheid wil laten instorten, dan moet de menschheid daar niet tegen in willen gaan, de hoogmoedigaards!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.