28 juli 2009

een gekke clematis Rüütel

de clematis Rüütel bloeit weelderig

Eén van onze nieuwe aanwinsten in de tuin draagt de bizarre naam clematis Rüütel, een roodbloemige bosrank. Behalve dat de plant weelderig bloeit, is er iets heel bijzonders aan de hand. Op onze plant staan drie verschillende bloemen (zie foto): sommige bloemen hebben slechts 4 bloembladen, anderen vijf en nog anderen dan weer zes. Niet dat het me stoort maar wat voor aardigheid is dit nu weer?

  5 opmerkingen:

  1. Dat zal een genetische gril zijn. In het voorjaar, rond half maart, eens zeer kort snoeien; allicht krijgt hij dan zijn oorspronkelijke zesbladige bloemen terug.
   Goeie aankoop, dat zeker. Deze soort geeft zowat onafgebroken bloemen tot diep in de zomer.

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch schoon, die grillen van de natuur. Wij hebben een clematis die zowel witte als paarse bloemen geeft.

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooie plant en kleur !!!

   Fijne dinsdagavond nog

   BeantwoordenVerwijderen
  4. het klavertje 3/4 syndroom ofzo..

   BeantwoordenVerwijderen
  5. Beschrijving : Patens groep

   Kleur : rood

   Hoogte : 150 cm

   Bloeimaanden : juli - september

   Winterhardheid : goed winterhard
   Nederlandse naam : Bosrank

   Familie : Ranunculaceae
   Ruim 200 soorten Clematis hebben wij in het assortiment. Daaruit kozen wij vijf zeer verschillende soorten voor U. Met groot- en kleinbloemige soorten in diverse kleuren een sieraad voor elke tuin. De prijs is franco huis binnen Nederland.

   BeantwoordenVerwijderen

  Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.