2 juli 2009

gelijke tred

de drie dochters met links de oudste

Loes, de oudste van mijn nakomelingen, is een halfuurtje geleden vertrokken voor een negendaagse voettocht door Denemarken. Ze doet dat met een ganse bende waaronder veel leerlingen die vorig jaar 'afstudeerden' in de Step, de Freinetschool van Beringen. Het initiatief heet 'Gelijke Tred' en het wandeltempo wordt bepaald door de traagste deelnemer. Geslapen wordt er in tenten en geplast (en meer) in de natuur.

Voor zover ik goed gehoord heb, zou de aankomst voorzien zijn in Skagen, het noordelijkste punt van Jutland. Heel lang geleden was ik er samen met die van ons en ik herinner me vooral het landpunt Grenen waar het Kattegat en de Skagerrak samenkomen.

Ik hoop dat Loes, die voor het eerst zo lang zonder de familie is, haar prima amuseert en dat de groep onderweg geen tegenslagen kent.

2 opmerkingen:

  1. 't Zijn anders net de tegenslagen die later het leukst te vertellen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige tocht om de lagere school mee af te sluiten.
    Het kan niet anders dan dat ze er van geniet!
    (volgens mij zijn het eerder de ouders die Loes zullen missen ;-))

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.