25 december 2008

kerstboodschap van mezelf

De paus sprak tot u:

'Er is nood aan een soort ecologie van de mens. Het regenwoud verdient onze bescherming. Maar de mens, als een schepsel, verdient zeker niet minder.' Dat impliceert dat homoseksueel gedrag voorkomen moet worden. De mensheid moet volgens de paus 'luisteren naar de taal van de schepping' om tot een beter begrip te komen van de voorbestemde rol van man en vrouw. Gedrag dat verder gaat dan heteroseksuele relaties, kan neerkomen op 'een vernietiging van het werk van God'.

Toch altijd fijn om zo'n verzoenende taal te horen in de kerstperiode. Want vieren we op kerst niet de geboorte van Jezus, dat jongetje dat geboren werd uit de maagd Maria nadat ze zwanger werd gemaakt door een aanstellerige schim die zich "de heilige geest" noemde ? Wij, de wijzen der aarde, weten natuurlijk wel beter maar dat kuis verhaaltje staat nog steeds te blinken in het grote biologieboek van Vaticaanstad, het Roomse Aalst maar dan zonder ajuinen.

Waarom wordt niet gewoon verteld dat de mama en de papa van Jezus negen maanden eerder goed gesekst hadden? Volledig conform de 'voorbestemde rol van man en vrouw'. Een zaadje van een timmerman dat de eicel van Maria bevruchtte en zich samen -al delend- warm en veilig nestelde in de baarmoeder, is dat zo moeilijk om te verwoorden of is het te vies voor woorden?

Wat zou er van de mensheid worden als al onze meisjes en vrouwen hun maagdelijkheid moesten bewaren tot die heilige geest eens langskwam? Zou dat dan finaal niet leiden tot de vernietiging van het werk van God of tot het uitsterven van de mensheid? Natuurlijk wel... tenzij de paus himself en zijn roedel bisschoppen om 12 uur 's nachts, ontjurkt en vermomd als de heilige geest, al swaffelend deze grootse missie zelf gaan volbrengen. 

Gelukkig voor onze vrouwen wordt hen deze griezel bespaard. Anderzijds zouden dergelijke seksuele escapades de paus recht van spreken geven. Want wat is zijn eigen bijdrage tot het voortbestaan van de mensheid? Hoeveel Jezuskes heeft hij zelf al op aarde neergezet?

Laat dit dan ook mijn kerstboodschap zijn: 

Beste geestelijken, lieve paus aka plaatsvervanger van Jezus op aarde, wilt u voortaan alleen spreken over zaken waar u -ervaringsgewijs- verstand van hebt en u moeien met uw eigen zaken? Ik noem zo maar wat: hoeveel homofielen hebt u in uw eigen rangen? Wat vernietigen ZIJ in concreto? Hoeveel misdienaars en kuisvrouwen hebt u al onkuis behandeld? Hebben zij al schadevergoeding van u gekregen?  Geloven ze in het regenwoud uw verhaaltjes ook of weten zelfs de apen daar dat een kindje baren en maagdelijkheid niet samengaan?

Het kerstverhaal kan zo mooi zijn, jammer dat de os en de ezel uit Vaticaanstad het weer kwamen verknoeien.

7 opmerkingen:

  1. Uw hele verhaal is gebaseerd de veronderstelling dat U meer weet over Jezus , vooral dan over de wijze waarop hij verwekt zou zijn, dan de paus en dat terwijl het gaat om geloven of niet geloven. Bovendien puilt Uw kerstwens ook niet uit van verzoenende taal en repsect voor mensen die het hele verhaaltje wel geloven.
    Wat ze in het regenwoud geloven weet ik niet maar dat het binnen een 15 tal jaar zo goed als verdwenen zal zijn weet ik wel. Daar heeft het Vaticaan of de heilige geest dan weer niks mee te maken. Vraagt U dat maar eens aan de apen.
    Prettige feestdagen muggenbeet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Swaffelen...iedereen neemt dat tegenwoordig in de mond.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In dit stukje urbi et orbi kan ik me helemaal vinden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. God... weer zo'n verbitterde Belg. Doodmoe wordt ik er van.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @oker: verbitterd? Ik? Als je je wat kritisch uitlaat over het instituut kerk en zijn dogma's ben je dan tegenwoordig al verbitterd? Wij noemden dat in onze tijd "verlicht". Maar wtf, waar jij moe van wordt (deze keer met dt!) kan me eigenlijk niet schelen, volgens mij ga je behoorlijk slaapwandelend door het leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @duvel: hier zeg, de duvel actief op kerstdag en dat om een lansje te breken voor het reactionaire segment van de kerk! Paus en duvel: één strijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mag ik je geest ook nog even verruimen?
    Probeer eens: http://www.hiram.nl/ipsedixit/
    Dat het je goed moge bekomen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.