12 december 2008

Eerst zien dan geloven

De Bond Beter Leefmilieu (BBL) is maar matig enthousiast over het feit dat Tessenderlo Chemie 30 miljoen euro zal investeren in milieumaatregelen. Het bedrijf doet dat in ruil voor de milieuvergunning die het van minister Hilde Crevits kreeg voor de komende 20 jaar.

De BBL stelt zich vooral vragen bij de investering om binnen zes jaar de zoutlozingen in de Winterbeek en in de Laak te voorkomen. "We zijn een beetje voorzichtig omdat in de huidige vergunning ook al stond dat er iets aan die zoutlozingen moest gedaan worden, en daar tot hiertoe weinig rond gebeurd is" zegt Wim Van Gils van de BBL. "We zullen de uitvoering van die investeringen dus blijven opvolgen. Bovendien zien we niet hoe het bedrijf de verplichtingen uit de Europese regelgeving nog gaat naleven.(uit: Het BVL)

online-reactie van een lezer:

"Allèz de bond beter leefmilieu gaat er zich eens mee bemoeien ,als dit bedrijf ook nog dicht gaat gaan de hongerende werknemers zeker deze bond bedanken voor hun inspanningen ! Word eens wakker a.u.b.Het is dank zij al deze bonden dat er in 2009 zich duizenden mensen zullen moeten afvragen hoe hun rekeningen gaan worden betaald."

online-reactie van een verstandige lezer, u niet onbekend:

"Allez, kijk eens goed rond je en lees de kranten: al die afdankingen en afslankingen hebben niks met inspanningen om het leefmilieu te maken. Integendeel, de groene economie is nog een van de weinig groeiende economieën met duizenden nieuwe jobs tot gevolg. Bedrijven die blind blijven voor de ecologische uitdaging van vandaag zijn gedoemd te verdwijnen (bvb. Amerikaanse autoindustrie) en dan ligt dat niet aan de milieubeweging maar aan hun eigen kortzichtigheid. M.a.w. uw klaagzang is voorbijgestreefd."

    2 opmerkingen:

    1. go Muggenbeet go!!

      (ps: weet je dat je geportreteerd staat op http://portraitsaslivingdeads.blogspot.com/2008/09/jim-morrison.html ?)

      BeantwoordenVerwijderen
    2. België loopt op milieugebied zoveel achter hé. Je moet maar eens op het platteland alleen al gaan kijken wat er allemaal geloosd wordt. Dan vind je xtallen bedrijven die zich "milieuvriendelijk" noemen op een bord aan de voorkant terwijl ze aan de achterkant hun vuil goedje de beek in laten lopen.
      Tegen 2012 moet iedereen zuiver water lozen van Europa, hetzij via de rioleringen (naar een zuiveringsinstallatie) of via een individuele zuivering (rietveldje e.d.). Vandaar zoveel straten die her en der open liggen om een gescheiden rioolstelsel aan te leggen. En ook hier komen we weer achter. Alleen een ezel weet dat we 2012 zullen halen...

      BeantwoordenVerwijderen

    Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.