25 juli 2008

proefopstelling ging goed

Loes voor onze nieuwe tent

De proefopstelling van onze 'Bear Lake 6' op de speelweide ging redelijk vlot. De loophoogte in de tent is prima en de zitruimte (exclusief slaapruimte) is erg groot. Wel heel veel touwen en piketten. Nieuw voor ons is dat we de slaapruimte en het grondzeil nog moeten bevestigen nadat de tent rechtstaat. Bij ons vroegere tent ging dat net andersom: eerst de binnentent en dan de buitentent.

Demonteren gaat als een fluitje van een cent: op een half uurtje klaar je de klus. De bijhorende opbergzakken zijn zodanig extralarge dat het niet zo moeilijk is om de tent en de aluminium stokken er in te krijgen. Er is wel een sterke man (of vrouw) voor nodig om deze zakken te dragen. Zowel de stokkenzak als de tentzak weegt bijna dertig kilo. Ik kan me voorstellen dat de tent, als ze nog wat nat is van de regen, erg zwaar wordt.

De oefening is goed meegevallen en de tent is compleet dus zijn we nu gerustgesteld om op vakantie te vertrekken. Een ruime staanplaats op de campings is wel noodzakelijk. Deze tent flats je niet zomaar ergens tussen. Een plek van ongeveer 100 m² is zowat het minimum als je ook naast de tent nog wat comfortabel wil kamperen.

4 opmerkingen:

  1. Ik kan mij niet van de gedachte ontdoen dat dat toch wel een gigantische tent is. Amai!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jezus, wat een tent! Net terug van de Dordogne met een veel te kleine tent en een luchtmatras die na één nacht lek slaat... *kuch*

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.