15 juli 2008

Iphone al hopeloos achterhaald

De techniek staat niet stil. De pas uitgekomen en met veel poeha onthaalde Iphone van Apple is al compleet achterhaald, al heet het toestel momenteel nog steeds erg innovatief te zijn. "Het is nog een kwestie van maanden eer de wereld van verbazing zal achterover vallen" stelt Job Stevens van Ananas n.v., een beursgenoteerd hightech bedrijf uit de Randstad. "Ons toestel doet het onmogelijke."

Het bedrijf doet er niet moeilijk over om toe te geven dat hun APhone (de a staat voor Ananas)qua design een schaamteloze kopie is van de Iphone maar de functionaliteit is grenzeloos, op het eerste zicht haast onmogelijk.

duidelijk een kopie, maar met zo veel méér mogelijkheden

Een vijftal nieuwe functies valt meteen op. " Zij vormen de motor van ons nieuwe toestel" zegt Ir. Stevens. We zetten ze even op een rijtje:

1. Het toestel kan 220 volt leveren. Alle huishoudelijke toestellen kunnen er op aangesloten worden: van stofzuiger tot strijkijzer tot droogkas. De Aphone is een generator op zichzelf.

2. De Aphone heeft een ingebouwde waterleiding. Momenteel nog in de ondrinkbare versie maar weldra ook drinkbaar water! Ideaal om een douche te nemen of om je zwembad te vullen. Het verbruik kan niet gedetecteerd worden door de drinkwatermaatschappij en is dus kostenbesparend.

3. Het toestel beschikt ook over een luchtcompressiemogelijkheid. Volgens de firma is de luchttoevoer krachtig genoeg om fietsbanden of een opblaasbare boot op te pompen in no time. Met de Aphone kan je ook afgevallen bladeren bijeenblazen of je haren drogen als je de settings op 'hot air' zet.

4. De allereerste Aphone zal geleverd worden als een combinatie phone-scheermachine . Geen geleur meer met scheerapparaten of wegwerpmesjes. De Aphone garandeert een gladde huid en is volledig waterproof. Zelfs aan de scheerschuim is gedacht.

5. Tenslotte en wellicht dé ludieke noot van dit toestel, kan de Aphone -hoe kan het anders?- gekoeld ananassap schenken. Ideaal voor zonnige dagen. Een twintigtal glazen per dag ligt binnen de mogelijkheid van het toestel.

Het enige minpunt voor de Aphone: de naam is toch wat misleidend. In tegenstelling tot wat de naam suggereert, kan je met het toestel niet telefoneren. Geen telefoonfunctie op de Aphone??? Ir. Stevens lacht deze kritiek weg. Uit onderzoek blijkt dat er nog nauwelijks getelefoneerd wordt met een telefoontoestel. Het was dan ook redelijk zinloos om deze mogelijkheid nog aan te bieden. "Iets wat niet gebruikt wordt, moet ook niet voorzien worden!".

In de folder van Ananas nv staat het zo: "de tijd dat een telefoon diende om te telefoneren is definitief voorbij, net zoals een horloge niet meer dient om het uur te kennen. Een mobieltje staat voor status, het is dé manier om je te onderscheiden van de rest. Met de Aphone blaas je iedereen weg, de iphoners inbegrepen. ... Het hebben en laten zien is veel belangrijker dan het te gebruiken."

7 opmerkingen:

 1. hoi Ludo,

  fijn dat je aandacht besteedt aan ons nieuw toestel. Graag toch nog een aanvulling. Ons mobieltje leent zich uitstekend voor suïcidale personen. Met de combinatiemogelijkheid 220V en water ben je zo weg! Als je begrijpt wat ik bedoel :)

  Antwoord op 'Frank': de richtprijs zal vergelijkbaar zijn met die van iphone, ananassap inbegrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zoek eigenlijk een phone met ingebouw toilet (incl. papier)
  Een gat in de markt, daar ben ik zeker van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @duvel: zie hier. Compact, handig maar helaas geen enkele andere functionaliteit.

  @muggenbeet: hoe lang is de wachtlijst al?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @duvel: ik speel het grandioos idee meteen door aan Ir. Stevens.U wacht een heleboel credits.
  @katcat: ongeveer 1 meter 80.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was er even mee weg... Even maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. :) zalig stukje! iPhone, iDiots.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.