24 juli 2008

bear lake 6

Nederland is een land van kampeerders. Van de duizend caravans die we jaarlijks tegenkomen in Frankrijk zijn er 9 op de 10 van 'een hollander'. Een reizend volk dat graag vertoeft op een kampeerterrein terwijl de Belgen eerder kiezen voor studio's, 'huizekes' en hotels: zeg maar, iets wat zoveel mogelijk gelijkt op hun eigen huis. Op dat vlak ben ik meer Nederlander dan Belg.

Je merkt het verschil ook goed als je op zoek gaat naar kampeergerief of een nieuwe tent. Nederland heeft een groot aanbod van kampeerwinkels -ze hebben er echt alles- en een breed netwerk van dealers van de grote kampeermerken. En... ze beschikken over een stock wat maakt dat je er ook zowat alles kunt kopen in plaats van 'bestellen'.

Onze zoektocht op het internet naar een nieuwe, oerdegelijke tent, eentje die we meteen konden kopen, bracht ons gisteren dan ook naar Nederland, Sevenum nabij Venlo meer bepaald. De winkel had de door ons geselecteerde tent, de Bear Lake 6 van het Deense Outwell, in voorraad en er gold een actieprijs waardoor er 100 euro afging van de normale winkelprijs. Voor dat geld konden we gemakkelijk een 70 km rijden.

Onze nieuwe tent biedt veel meer ruimte dan de vorige.


Binnen een uurtje of twee, als de zon onze speelweide heeft gedroogd, ga ik de nieuwe tent properen recht te zetten. Oefening baart kunst oftewel een repetitie om te vermijden dat ik me belachelijk ga maken wanneer we aankomen op de camping. Was ik een alleenstaande vrouw, alle mannen van de camping zouden mij, gedreven door een beetje naastenliefde en veel, heel veel testosteron, een handje komen toesteken maar ik... ik moet altijd alles zelf doen. Alleen.

Nog een paar dagen en we zijn ermee weg. Niks uitgestippeld, niks gereserveerd maar wel een richting bepaald. Een strookje Frankrijk dat we tot op heden nog niet bezocht hebben met de kinderen: de Languedoc en de Provence. Geen oorlogskerkhoven op het menu deze keer -de kinderen zullen blij zijn- maar er zijn wel bouwwerken van de Romeinen in overvloed (Nîmes, Arles), er is de citadel van Carcassonne, het paleis van Avignon, de majestueuze Mont Ventoux en hopelijk voldoende rust en een niet té hete zon.

8 opmerkingen:

Frank zei

Wij zijn daar ook in de buurt geweest. Pourcieux heeft alvast een goede appelation vigneron. Vergeet er vooral niet om de rosé te proeven ;-)

AnneTanne zei

Tiens, als er hier een tent moet worden opgezet, dan doet ondergetekende het grootste deel van het werk, terwijl manlief toekijkt met een gezicht van: 'En gij snapt hoe dat dat allemaal in mekaar past???'

Zapnimf zei

Tenten opzetten is ook mijn dada. Ze kapot maken ook.
Kunnen jullie daar met zijn allen in?

[muggenbeet] zei

@zapnimf: ja, het is een tent voor 6 personen. Ongeveer 7 op 4.

Evelien zei

Hmm, een tent voor zes personen en als ik het goed heb dan zijn jullie net met zes. Als jullie nu allemaal eens heel dicht bij elkaar kruipen, kan ik er dan nog bij? Ik neem niet zo heel veel plaats in en ik snurk niet.

Ik heb een zwak voor Frankrijk. Drie jaar geleden heb ik twee weekjes vertoefd ergens tussen Nîmes en Avignon, leuk was dat.

[muggenbeet] zei

@evelien: .... 'voldoende rust en een niet te hete zon'.... als de zoon nu wat ouder was was je voorstel zeker te overwegen. Hij moet toch ooit eens beginnen oefenen.

MC zei

Je zal niet eens tijd genoeg hebben om alles te zien wat er te zien valt, zoveel is er!

Prettige vakantie

tijdtussendoor zei

Zalige bestemming, La Douce France op zijn best!