19 juli 2008

enkel voor insiders of topmanagers

Aan wat volgt heeft de gemiddelde lezer geen zak: het gaat over mijn hobby, m.n. dé sport der sporten... tafeltennis. Tot volgend artikel.

Op 12 september e.k. start het nieuwe tafeltennisseizoen. De officieuze competitieagenda staat reeds on-line. Wat mij betreft, dienen zich een aantal wijzigingen aan:

- Vorig seizoen vormde ik een (onderschat) team met Jerry, Frank en Rudy. Jerry werd te sterk bevonden om bij ons te blijven en zal ten strijde trekken in een sterkere reeks. Rudy heeft ondertussen een nieuwe ploeg gevormd met een aantal nieuwe papa's. Hij zal met zijn groep één van onze tegenstrevers worden. Frank blijft één van mijn compagnons. We krijgen vers gezelschap van 2 nieuwe spelers (waaronder Herman Mulkers) en ons Loes zal inspringen als iemand belet is.

- Onze ploeg heet niet meer Diest T. We schuiven enkele letters op: Diest Q is het geworden. Dit lijkt een sprong voorwaarts maar stel je daar niet te veel bij voor. We dragen ook nieuwe truitjes: echte zwart-blauwe Tibhars.

- Ook geen 4 niet-gerangschikten (NG) meer in onze ploeg. Frank, ikzelf en Loes zijn ondertussen E6, Herman is E4 en onze vierde speler, die me momenteel nog niet bekend is, zou iemand zijn "die ooit een redelijke klassering gehad heeft".

- Geen weddenschap deze keer vanuit het clubbestuur. Vorig jaar kregen we nog te horen dat we een etentje kregen als we NIET laatst zouden worden. We hebben ondertussen lekker gegeten... en daarom is het jammer dat we niet opnieuw in die zin gemotiveerd worden om ons uiterste best te doen.

- Voor onze supporters -als die er al zijn- is er ook goed nieuws: we spelen in de heen- en terugronde telkens 3 thuismatchen. Dit komt doordat er in 5de prov. A drie ploegen van Diest in 'actie' zullen komen: naast Diest Q ook de S en de V. En om onze supporters nog wat meer in de watten te leggen, kan ik nu al meedelen dat er zal geprobeerd worden om voor hen zit- of staanplaatsen vrij te houden. Het zal moeilijk worden maar we doen ons best.

- Onze eerste match wordt beslecht op vrijdagavond 12 september om 20.00 uur in Diest tegen Diest V. Moest snel blijken dat er op het veld geen bal te zien is, kan je in de kantine nog altijd een lekkere senseo gaan drinken, gemaakt van Wereldwinkelkoffie. Waar vind je dat nog... een pingpongclub die eerlijke handel met het Zuiden promoot?

Onze zaal vind je nog steeds vlakbij de Grauwzusters, een gekende instelling voor mensen met psychische problemen. Vergis u niet: het kan op het eerste zicht lijken alsof je bij de zusters bent binnengetreden maar als er getafeltennist wordt, zit je toch juist. De inkom is gratis.