31 mei 2008

keuze voor ecopower

Vandaag heb ik het contract met Ecopower getekend. Binnen een goed half jaar zal deze coöperatieve vennootschap elektriciteit mogen leveren ten huize Muggenbeet. 100 % groen en volgens de VREG-simulatie ook financiëel de meest gunstige.

Hopelijk komt hiermee een einde aan mijn verscheidene pogingen om weg te geraken bij mijn standaard leverancier. Omdat ik er niet zo tevreden over was ik -na veel trammelant omtrent een correcte eindafrekening- eerder overgestapt naar citypower. Maar wat later werd citypower overgekocht door .... mijn standaard energieleverancier. Terug naar waar ik begonnen was.

Omdat Luminus blijft prutsen in de marge wat milieuvriendelijke stroom betreft en mijlenver verwijderd staat van de kleinschalige charmes en bezieling van ecopower was het nieuwe contract iets dat voor de hand lag voor een groene jongen als ik. Ik heb het alleen veel te lang laten aanslingeren.

Veranderen van energieleverancier is tegenwoordig ook poepsimpel. Ook goesting om te switchen en te kiezen voor échte groene stroom? Download hier het contract voor ecopower. Denk er wel aan dat je eerst lid dient te worden van de coöperatieve. Dit kan via de aankoop van één (inwisselbaar) aandeel van 250 euro.

    8 opmerkingen:

    1. En wij kregen deze week alweer ons jaarlijks divident uitgekeerd van dat Ecopower aandeel.

      Het fijne van Ecopower is ook, dat je - vermits je aandeelhouder bent - gigantisch goed geïnformeerd wordt over het reilen en zeilen binnen de coöperatie, over de keuzes die gemaakt worden en het waarom daarvan.

      BeantwoordenVerwijderen
    2. ik geloof dat ik verkocht ben!

      BeantwoordenVerwijderen
    3. Muggenbeet, zou ik je eens mogen mailen ivm jouw zonnepanelen? En dit onderwerp interesseert me ook danig!
      Mercikes! groets

      BeantwoordenVerwijderen
    4. Ook wij zijn klant bij Ecopower. Ttz: ons wachttijd is bijna om. Die dag zullen we een flesje kraken.

      BeantwoordenVerwijderen
    5. @tantieris: uiteraard kan dat bvb. via muggenbeet@gmail.com; wel bedenken dat wij genoten van de oude subsidieregeling en dat de nieuwe wel een beetje anders is.Ik ontvang ook regelmatig lmensen (passanten) die uitleg willen, dus ook jij (en alleman) is welkom (schoterweg 158 Tessenderlo).

      BeantwoordenVerwijderen
    6. is het nuttig om zonder zonnepanelen een contract bij hen te tekenen? Wij zijn vanaf volgend jaar gewoon aan het bouwen.

      BeantwoordenVerwijderen
    7. Mijn vriend 'zit' ook bij ecopower en is daar heel tevreden over. Als hij bij mij intrekt zal dus ook ecopower bij mij intrekken.

      BeantwoordenVerwijderen

    Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.