28 mei 2008

hoe Limburg mobiliseert

De overwinning van de stroopfabriek van Borgloon in de Monumentenstrijd was voor de Gentenaars met hun boekentoren totaal onbegrijpelijk... maar voor onze gouverneur Stevaert moet het zoiets als een geweldig orgasme geweest zijn, want opnieuw gaat hij voluit voor de overwinning van een VRT-spelletje, "het mooiste dorp van Vlaanderen" deze keer.

Via een BERICHT AAN DE BEVOLKING roept hij -met aan zijn zijde onze burgemeester- op om te stemmen voor Oud-Rekem als het mooiste dorp van Vlaanderen. En hij legt heel concreet uit hoe je dat moet doen: ofwel door te sms'en ofwel via gratis online stemmen op www.het mooistedorp.be . "We hopen dat u ons voorbeeld volgt en ook voor oud-Rekem stemt! We rekenen op uw Limburggevoel." Moeten we dit begrijpen als: ook al is een ander dorp mooier, omdat het niet-Limburgs is mag het niet winnen? Dankuwel Steve, zo zit ik niet in mekaar.

Nu kan ik heel veel berichten aan de bevolking bedenken die momenteel erg terzake zouden zijn (sevesoproblematiek, averbodebosenheide, werken Klaverblad, milieuvergunning TC en properwaterbeleid,...) maar een stemadvies voor een spelprogramma??? Hebben een gouverneur en een burgemeester echt niks zinnigers te doen? Of mist daar iemand zijn gezicht op den televisie?

Gouverneur Stevaert vraagt -via een bericht aan de bevolking- om te stemmen op oud-Rekem. Briefhoofding: provincie Limburg.

7 opmerkingen:

Patrick zei

Het ordewoord van de partij is momenteel 'overal in de kijker blijven'. Verkiezingen zijn dus kortelings in het verschiet.

Zapnimf zei

Of ze niks anders te doen hebben?
Neen zeker?

elke zei

Ik kreeg hier ook een mail via via van onze gouverneur (W-Vl), hoor. Volgens mij hebben ze gewoon afgesproken.
Ik heb niet gestemd. Waarom zou ik?

Frank zei

auw, Muggenbeet steekt Stevaer'

Aïda zei

En nu alen nog eens massaal smssen voor 't restaurant. Onbegrijpelijk.

(En dan maar kakken op de hoge prijs van het internet in België, maar terwijl aan de andere kant wel de zakken vullen van de operatoren én VTM. Sorry maar ik word hier even heel kwaad over.)

katcat zei

Visibiliteit, opportunisme en zelfs egotripperij

Stijn zei

Toeristen lokken om vervolgens de streek te verpesten met een nieuw bungalowpark zoals in Borgloon.