17 mei 2008

handtekeningen van de meesters


P.W. Diest kreeg gisteren topbezoek. De beste tafeltennisclub van het land, La Villette Charleroi, kwam er de eerste match van twee beslechten om uit te maken wie zichzelf kampioen van België mag noemen. Nu maandag wordt de terugmatch gespeeld.

Villette daagde op met haar sterkste en attractiefste bezetting (zie foto): Samsonov, Saive en Smirnov onder leiding van coach Scoric. We kregen bijzonder mooi tafeltennis te zien en moesten objectief vaststellen dat La Villette een bewonderingswaardige wereldploeg is, een maatje te groot voor Diest. Hoe goed Merchez, Sung en Blondeau hun ook weerden, ze konden niet verhinderen dat Saive en Co met de overwinning naar huis gingen.

De verliezend Champion League finalist won met 1-6. Diest kon enkel het dubbelspel naar zich toe trekken maar winnen van Samsonov (5de van de wereld) - Smirnov (23ste van de wereld) is niet iedereen gegeven.

Zoals het echte sportliefhebbers past, genoten ook de Diestse supporters van het spektakel van La Villette. De sfeer zat er goed in en de meer dan 300 toeschouwers kregen tafeltennis van de bovenste plank te zien met een hoog entertainment-gehalte dankzij J.M. Saive. Saive liet blijken dat hij klaar is voor de Olympische spelen.

Na de match werd er dan ook duchtig geapplaudiseerd voor beide teams. De vele jeugdspelers maakten dankbaar van de gelegenheid gebruik om handtekeningen van hun helden te verzamelen en samen op de foto te poseren. Het is mooi om te zien dat de wereldspelers van La Villette hier graag en met veel geduld hun medewerking voor verleenden. Sympathiek.


Ook onze Jo kon alle 'belangrijke' handtekeningen verzamelen op zijn palethoes: Scoric, Saive, Samsonov, Smirnov, Dantchenko, Sung, Merchez, Blondeau, Janssens Marc en een blonde die "het nieuwe lief van Saive" werd genoemd: Vanesse of is 't Vanessa? Die laatste ingeving moet hij van zijn papa hebben.

    1 opmerking:

    Georgina zei

    Wat een schoon venteke!