© Ludo Rutten - Blogger sinds 2004 - muggenbeet [at] gmail.com - BE Tessenderlo - Ecotuin 31 are.
8 mei 2008
een blote en frisse duik
Zelfs in Zuid-Europa is het vandaag niet zo warm als hier. Na een hete dag op het werk wist ik meteen wat doen bij mijn thuiskomst. Alle kleren uit en een frisse duik genomen in het nog erg koude water van onze vijver. Het valt me op dat het water nog erg helder is. Wel wat bezonken stuifmeel en bladgroen maar geen algen en zeker niet de smurrie die in heel wat andere vijvers te vinden is. Het doet me een plezier dat het eigen ontwerp blijkbaar klopt en dat de biologische zuivering prima werkt.
6 opmerkingen:
Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ziet er gewoon zalig uit...
BeantwoordenVerwijderenSpijtig dat je de 31ste niet bij bent. Daar had ik best iets meer over willen weten...
Zo'n vijver is mooier dan een zwembad en blijkbaar kan je er even goed in zwemmen.
BeantwoordenVerwijderenLijkt me inderdaad wel leuk. Zo na het werk in een zwemvijver springen.
BeantwoordenVerwijderenOoooooooooooh!
BeantwoordenVerwijderenDiepgang is alles om het klaar te kunnen houden zeker?
BeantwoordenVerwijderen@patrick: de zwemvijver is op zijn diepst slechts 1,5 meter. Dieper wordt het moeilijk om een aangename temperatuur te bereiken tenzij je met waterverwarming werkt maar dat doe ik niet. Essentieel om proper water te hebben is: beperkt aantal vissen (zeker geen koi wel goudwindes)en liefst geen rottend materiaal in het zwemgedeelte, je water in beweging houden en mengen met zuurstof (via een circulatiepomp naar zuiveringsbekken zuigen en het gereinigd water lozen in zwembekken)en water zuiveren met de juiste planten (bij mij: gele en blauwe lis, egelskop, kalmoes, pijlkruid en watermunt)in een ruim bed van lavastenen (1/3 van grootte zwemgedeelte). Kom gerust eens kijken.
BeantwoordenVerwijderen