24 mei 2008

Crevits moet vergunning Tessenderlo Chemie weigeren

Bond Beter Leefmilieu en Natuurpunt vragen aan Vlaams minister van Leefmilieu Hilde Crevits om ook in beroep de hervergunning van Tessenderlo Chemie te weigeren. Voor de verenigingen moet er eerst een oplossing komen voor de zoutlozingen. Dan pas kan de vergunning voor de hele fabriek worden herbekeken. De zoutlozingen zorgen ervoor dat de Laak en de Winterbeek al jaren biologisch dood zijn. Bovendien worden de drinkwaterlagen bedreigd . Het bedrijf weigert echter om een concrete oplossing uit te werken.

"Het dossier zoals het nu voorligt, is absoluut onvergunbaar,” stelt Wim Van Gils, waterexpert van de BBL. "Het lijkt erop dat Tessenderlo Chemie de overheid een rad voor de ogen draait. Naar eigen zeggen zoekt het bedrijf naar een oplossing. Maar in de praktijk komt er niets van. Meer nog, het bedrijf vraagt om nog 20 jaar verder te mogen lozen, zonder de minste garantie dat er ook effectief een oplossing komt."

Lees meer.

2 opmerkingen:

  1. Dat zeiden ze over de asfaltfabriek in Grimbergen ook, dat het niet echt verantwoord was. En toch heeft toenmalig minister van milieu Chris Peeters de vergunning toegekend.
    En ondertussen ademen we hier allemaal vrolijk het fijn stof in...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.