2 januari 2008

stem uitgebracht


Ik heb zonet mijn lievelingstrio te kennen gegeven op Bwards, de site die vanaf vandaag -en dat 6 weken lang- op zoek gaat naar onze lievelingblogs. Als je zin hebt om ook jouw triootje op te geven, dan kan dat hier. Men vraagt om de URL in te tikken, voor de niet kenners: dit is gewoon het internetadres bvb. http://muggenbeet.blogspot.com/ (url van deze blog).

Er slechts 3 opgeven, was voor mij heel moeilijk want ik volg zo'n 50 blogs waarvan ik toch de de grote hoop erg boeiend vind. Ik moest kiezen, dus heb ik dat in eer en geweten gedaan. 't Is ook niet voor een gouden koe hé!

Volgende criteria vind ik nogal belangrijk, al blijft 'goed of slecht' uiteraard een héél persoonlijk gegeven:

1. Er moet toch regelmatig iets nieuws verschijnen, er moet wat leven inzitten;
2. Zowel tekst/taal als illustratie zijn van belang, foto's van eigen hand hebben een groot streepje voor;
3. Het moet niet allemaal gekanker of kommer en kwel zijn, ik lach graag. Als er één ding is waar het internet een groot tekort aan heeft, is het wel humor en zelfrelativering;
4. Originaliteit, daar hou ik van. Copy-pasten kan iedereen. Onderwerpen aansnijden die je nergens anders vindt, dat is de kunst;
5. Niettegenstaande mijn leeftijd :-) blijf ik een kritische kijk op de samenleving waarderen. Ik blijf progressief in hart en nieren en dit met een grote liefde voor mens en natuur;
6. Sommige gevestigde waarden vind ik bvb. echte lullen in 't kwadraat. Durf afwijken: alleen je eigen mening/smaak is van belang.

Dergelijke lijstjes of verkiezingen aan je laten voorbijgaan, is een houding die ik perfect kan begrijpen en meestal ook steun. Maar de B-wards vind ik een tof initiatief dat uit onze eigen blogmiddens is gegroeid. Het is bovendien een 'spelletje' waarmee je tientallen nieuwe blogs kan leren ontdekken. Niemand die treurt, als hij/zij niet wint. Toch ik niet.

3 opmerkingen:

  1. Lijstjes? Zijn het lijstjes dat je nodig hebt? Hier-o!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @smeulders: ik had dat lijstje al grondig bestudeerd (als trouwe bezoeker) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik ben dan ook heel blij dat je mij op 1 zet ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.