31 januari 2008

het aanvaardbare overschreden

"Het vervalsen van processen-verbaal is onaanvaardbaar en raakte de fundamenten van onze democratische rechtstaat. Als het waarheidsgehalte van de pv's steeds in vraag moet worden gesteld, wordt het onmogelijk daders te berechten. Ook racisme uitgaande van politiemensen in een multiculturele samenleving, waarin iedereen het recht op bescherming heeft, kan niet getolereerd worden. De beklaagde heeft als commissaris en als docent van de politieschool de grens van het aanvaardbare schromelijk overschreden".

Het arrest van het Antwerpse Hof van Beroep is niet mals voor Vlaams Belanger Bart Debie. De 33-jarige ex-flikkencommissaris werd vandaag veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan een jaar effectief, en een boete van 1.250 euro. Freaky Bart werd ook voor vijf jaar uit de rechten ontzet.

En wat zeggen Vanhecke en Dewinter? Dat ze betreuren dat Bartje in de fout is gegaan? Neen hoor! Vanhecke vindt de veroordeling een slecht signaal. Tegen de VRT zegt hij ook: "we gaan alles doen om hem in onze partij te houden. Wat mij betreft is er geen probleem." En Dewinter is ook verontwaardigd over... de veroordeling.

Djeezus, het blijven toch eikels.

update: het ganse arrest online.

3 opmerkingen:

Elise zei

Jezus ik heb me er ook aan geërgerd vandaag! En dan die vergelijking met 'die zware Marokkaanse criminelen die die buschauffeur hebben doodgestampt en die (dat uitschot) zomaar onbestraft blijven'. Ik gruwel van dat woord 'uitschot ' dat deheer Vanhecke hier zo vlot in de mond neemt. En ik gruwel van dergelijke uit de context gerukte veroordelingen...

Georgina zei

Een pluim voor de bloggers die kleur bekennen!

AnneTanne zei

En elke keer neem ik me voor mijn goed humeur niet te laten bederven door die kerels, en elke keer opnieuw slagen ze daar wel in.

Overigens vind ik 'eikels' een veel te mooie term voor die kerels. Al eens een 200-jaar oude zomereik in wintertenue bekeken? ;-)